Skip to content

Document Header

40. Међународни сајам туризма: “Одмор те чека”

40. Међународни сајам туризма: “Одмор те чека” published on

Јубиларни, 40. Међународни сајам туризма, под слоганом „Одмор те чека“, отворен је 22. фебруара, где ће се  наредна три дана срести учесници и посетиоци. Организатори очекују да ће манифестацију посетити више од 70.000 грађана.sajam 1

Сајам је отворила премијерка Ана Брнабић, поручујући да је туризам једна од најуспешнијих и најуноснијих привредних грана и да ће се улагања у туризам наставити.

Затим је истакла да се показало да се на сваки динар уложен у туризам, врати један евро и да сваки гост који дође у Србију, сутра са собом доведе још два госта.otvaranje sajma 1

Поручила је, такође, да ће се тим темпом наставити и да ће се улагати у туризам, инфраструктуру, путеве, бање… Људи који раде у туризму у Србији, истакла је премијерка, не само да су успешни, већ озбиљно померају све границе и земљи доносе две значајне ствари – капитал и људе.

– Ви представљате најлепше лице наше земље, које је само прошле године видело, упознало и заволело 1,5 милиона страних туриста, што је за 17 одсто више него годину раније, поручила им је премијерка. Изнела је податак да је прошле године број домаћих туриста порастао за осам одсто, укупан број туриста за 12 одсто, а девизни прилив премашио 1,1 милијарди евра. Указала је да ће се наставити и са поделом ваучера, са приватизацијом бања, као и са промоцијом Србије и свега што она нуди – њених планина, бања, језера, градова, историје, културе, хране…t.o 1

Ове године земља партнер је Грчка, којој је премијерка захвалила на партнерству, наводећи да је та земља велики пријатељ Србије.

Поред Грчке, на Сајму ће се представити и Египат, БЈР Македонија, Црна Гора, Хрватска, Турска, Словенија, Бугарска, Индија, Тунис, Мађарска, Немачка, Руска федерација… Први пут своје туристичке потенцијале представиће Јужноафричка Република, Палестина, Kамерун и Мароко.

Туристичка организација Србије (ТОС) ће ове године у хали 4 представити богату туристичку понуду наше земље и скренути пажњу на разноврсност и природне лепоте, споменике културе, туристичке атракције и могућности да се Србија упозна на најлепши начин.

На овогодишњем Сајму туризма више од 1.200 излагача из 55 земаља света представиће своје туристичке потенцијале. Међу њима и велики број домаћих туристичких агенција које су спремиле бројне попусте. Интегрални делови ове највеће манифестације су и 14. Међународни сајам опреме за хотелијерство и угоститељство –HORECA, 9. Међународни сајам вина – BEOWINE и 14. Сајам сувенира „Посетите Србију“, који организујемо заједно са Туристичком организацијом Србије.rasim ljajic 1

Туристичка организација Врњачке Бање је на свом штанду у хали 4 представила обједињену понуду хотела, ресторана, туристичких агенција, малих привредника, удружења итд. Препознатљива је била златна боја која најављује велики бањски јубилеј, обележавање 150 година организованог бављења туризма.

Штанд Туристичке организације Врњачка Бања посетио је министар трговине, туризма и телекомуникација  Расим Љајић,  и том приликом честитао јубилеј 150 година активног бављења туризмом.  На врњачком штанду су се зато, поред Ивана Трифуновића, директора Туристичке организације нашли Зоран Бабић, директор Коридора Србије, Бобан Ђуровић, председник Општине, Иван Радовић, председник Скупштине Општине, његов заменик Дане Станојчић, Родољуб Џамић, одборник, директори јавних предузећа – Културног центра Саша Миленковић, Спортског центра  Душан Радовић и многи други.

На штанду Туристичке организације Врњачка Бања, Камп водених спортова „Number ONE“ заузео је своје место како би на најбољи могући начин испромовисао нови програм за лето 2018. године. Kао један од главних промотера, поред Николе Рађена, овај штанд увеличао је селектор ватерполо репрезентације Србије и тренер ВK Црвена Звезда Дејан Савић, који је припадницима медија открио како ће изгледати друга сезона „Number ONE“ кампа, и која ће бити његова улога ове године.sajam 2

Под слоганом „Мир и опуштање уз контролу здравља” „Меркур“ је представио своју понуду за 2018. годину уз потпуно нови сајамски визуелни идентитет. Штанд „Меркура“ у хали 4 имао је нов дизајн уз концепт који прати стратешку оријентацију развоја и унапређења услуге. Мултимедијална презентација на штанду осликао је „Меркуров“ најновији пројекат у комуникацији са гостима – ТВ Меркур јер је на великом монитору емитован интерно продуковани прилози. Уз жива укључења и интервјуе са гостима на штанду је представљена једна атрактивна презентација колажа „Меркурових“ услуга, гостију и запослених.

  1. В.

 

 

 

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial