Skip to content

Document Header

Акција чишћења Врњачке Бање – “Не прљај. Немаш изговор!”

Акција чишћења Врњачке Бање – “Не прљај. Немаш изговор!” published on

Друштвено одговорна кампања „Не прљај. Немаш изговор!“  представља јединствену иницијативу компанија SBB (кабловског оператера), United Group Фондације и Тотал ТВ-а, покренута је ове године са циљем одговорног понашања према животној средини.ne-prljaj

Кампања  има за циљ да укаже на неопходност промене свести и понашања свих у Србији, како бисмо живели у чистој средини. Биће очишћене локације на којима се људи најчешће окупљају – пешачке зоне, паркови, платои и површине испред зграда. На овај начин,  сопственим примером треба показати  како је могуће живети у улицама без ђубрета, парковима и игралиштима без конзерви.  У Врњачкој Бањи ова акција је одржана 24. септембра.

По речима Ненада Манојловића, помоћника председника општине Врњачка Бања, општина је подржала ову акцију, јер је она у интересу Врњачке Бање и грађана Врњачке Бање.  истакао је добру сарадњу са кабловским оператером СББ. Ова акција је више него позитиван корак и пример за све остале. У најави је и наставак сарадње општине Врњачка Бања са СББ, а то је изградња дечијег парка са љуљашкама.nenad-manojlovic

„Акције чишћења Србије се спроводе другу годину за редом, а ове године смо их обухватили јединственом и снажном кампањом „Не прљај. Немаш изговор!“, којом желимо да укажемо грађанима на неопходност промене свести. У заједничкој акцији СББ-а, United  Group Фондације и Тотал ТВ-а, до сада смо очистили више од 10 градова у којима смо сопственим примером показали да је за чисту и лепшу средину довољна добра воља и пробуђена свест. Позивамо све суграђане да нам се придруже и у другим градовима, како би и својој деци били позитиван пример како би требало да се понашају према околини“ истакла је  Бранкица Ђорђевић , директорка  кабловског оператера SBB из Трстеника, организаторка ове акције. Додала је још и то да се у оквиру ове иницијативе праве и паркови за децу . а једна од следећих локација је баш у Врњачкој Бањи. Захвалила се Општини Врњачка Бања на сарадњи.

Сви учесници акције добили су од организатора на поклон мајицу и качкет.

Позивамо све грађане, представнике локалних самоуправа, личности из јавног живота да се придруже иницијативи и дају свој допринос чистијем и лепшем окружењу. Оно што је потребно да урадимо је врло једноставно – да не прљамо и мислимо о средини у којој живимо. Све активности у оквиру кампање “Не прљај. Немаш изговор!” доступне су на ФБ страници.
Јер, чистоћа наше земље зависи од свих нас!

Н.П.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial