Skip to content

Document Header

АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У ГРАЧАЦУ

АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У ГРАЧАЦУ published on

Акција добровољног давања крви, 27. августа  организована   је у  Трансфузиолошком аутобусу који је био паркиран на платоу крај Месне заједнице Грачац

Акција добровољног давања крви, 27. августа  организована   је у  Трансфузиолошком аутобусу који је био паркиран на платоу крај Месне заједнице Грачац, недалеко од ОШ „Бранко Радичевић“ у Средњем Грачацу. Ток акције пратио је и Љубомир Миладиновић, генерални секретар Црвеног крста Србије, коме је пре почетка акције у Грачацу приређен пријем код заменика председника Општине Ивана Џатића, а потом је учествовао у раду седнице у просторијама Црвеног крста.

Акција добровољног давања крви трајала је од 10 до 14 часова и 30 минута, а пријавило се 56 особа, од којих је крв дало 50 особа. Вредно је пажње да је у акцији учествовало шест жена, а први пут крв је дало 18 особа. Међу даваоцима су се нашла и два врњачка госта из Бара. Ово је изузетно значајна акција, јер влада несташица крви и добровољни даваоци се позивају да учествују у што већем броју. Све похвале за организаторе акције и Месни одбор Грачац ОО Црвеног крста Врњачка Бања који су се потрудили да позову добровољне даваоце из Грачаца и суседних села. Запажено је било учешће представника МУП-а из Врњачке Бање и Краљева као и мештана села Отроци.

По завршетку, ове веома успешне акције приређен је захвални ручак за даваоце крви и госте.

М.В.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial