Skip to content

Document Header

АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У РСОВЦИМА

АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У РСОВЦИМА published on

Месни одбор Црвеног крста Врњачке Бање у Рсовцима је 29. јуна организовао акцију добровољног давања крви са Заводом за трансфузију крви из Крагујевца. Лето је управо период када су потребе за крвљу веће, а даваоце је теже организовати па је тим пре значај ове акције још већи.

За учешће у акцији пријавила су се 32 добровољна даваоца од којих је четворо враћено из здравствених разлога. Прикупљено је 28 јединица крви, а међу њима нашле су се и ретке крвне групе као што је нулта негативна. Као гост из суседне Липове, крв је дао Саша Грковић, члан Општинског већа.

По завршетку акције, за све добровољне даваоце и активисте Месног одбора и представнике Црвеног крста организован је захвални ручак у Ресторану „Врабац“. Све похвале заслужују чланови Месног одбора Црвеног крста Рсовци, а то су: Зоран Бонџић, Ђорђе Ђукић, Александар Гашић, Драган Радовић, Верољуб Бисерчић и др.

Како сазнајемо од Слободана Дишовића, из Црвеног крста, неколико дана раније, 23. јуна Друштво добровољних давалаца крви „92“ Полицијске управе у Краљеву, у сарадњи са Црвеним крстом Краљево и Службом за трансфузију крви Клиничког центра Крагујевац, организовало је акцију добровољног давања крви у великој сали у приземљу зграде Полицијске управе у Краљеву. Сакупљено је укупно 118 јединица крви. У овој акцији учествовало је 16 припадника ПУ из Врњачке Бање, а акцију је помогла и Општинска организација Црвеног крста Врњачка Бања.

М.В.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial