Skip to content

Document Header

АКЦИЈА „МИЛИЧИНИХ ВОЛОНТЕРА“

АКЦИЈА „МИЛИЧИНИХ ВОЛОНТЕРА“ published on

„ПОКЛОНИ МИ ЈАСТУК УМЕСТО ЦВЕТА“

„Миличини волонтери“ су седамнаесторо младих људи окупљених под окриљем „Женског центра Милица“ са жељом да кроз хуманитарни рад активно учествују у промени  на боље у својој локалној заједнци и шире.  То су углавном ученици Гимназије Врњачка Бања (прва и друга година) и Угоститељско туристичке школе. Нису сви Бањчани, има их из Крушевца, Прокупља, Краљева, Јагодине, Трстеника. Најмлађа волонтерка има 12 година и ученица је ОШ „Попински борци“, њу је инспирисала сестра која је донирала косу у кампањи „Дај снагу“. Ови млади људи су и раније учествовали у акцијама Удружења али су се овог пролећа оснажили да осмисле и спроведу сопствену акцију од самог почетка па до оног најлепшег дела када се спозна  лепота давања.

Инспирација за прву самосталну акцију им је био март, месец који је посвећен лепоти и здрављу жена, као и не баш удобни услови у собама пацијената у локалној болници. Тако  је настала акција „Поклони ми јастук уместо цвета“ којом су покушали и успели да анимирају људе да за 8. март уместо цвећа које би тим поводом поклонили женама, поклоне јастуке са поруком за брзо оздрављење пацијентима Специјалне болнице за интерне болести Врњачка Бања. Донације су прикупљане на више начина: постављањем кутија за добровољне прилоге у баште кафеа као и  анимирањем својих вршњака да се прикључе акцији. Ученици и професори на челу са  директорком Гимназије су донирали највећу количину новца за куповину јастука а акцију је подржала и УТШ из Врњачке Бање својим активним учешћем. Одељење 7/1, ОШ „Младост“ из Врњаца, предвођено наставницом Јеленом Лазић  одлучило је да се одрекне свог једнодневног џепарца, и купи  шест јастука за болницу. Акцији су се прикључили и Relax beauty центар Врњачка Бања као и појединци: Марина Аврамовић, Злата Видојевић и Оливера Јанковић доневши јастуке у просторије Удружења.

Миличини волонтери су 13. априла 2019. пацијентима СБ за интерне болести Врњачка Бања однели 77 јастука.

– Посебна захвалност вама на вредним поклонима за које и не слутите колико су нам потребни и колико ће значити нашим болесницима. Посебно ми је драго што су нам у гостима млади људи јер осећамо потребу  да обезбедимо будућност установе, а будућност, зна се, припада младости, рекла је др Вања Балшић, директорка СБ за интерне болести.

Волонтери су за тренутак затворили очи, дубоко удахнули како би запамтили тај божанствени  тренутак среће и лепоте коју осећате када дарујете. О овој деци ће се још чути јер  доброта је „зараза“ која се шири у Врњачкој Бањи.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial