Skip to content

Document Header

Актуелне теме из области пољопривреде

Актуелне теме из области пољопривреде published on

Општина Врњачка Бања у сарадњи са Пољопривредном саветодавном и стручном службом Краљево д.о.о. 13. априла 2017. године организовала је у Великој сали СО Врњачка Бања трибину o актуелним темама из области пољопривреде.Tribina poljoprivreda

Стручњаци из ПССС Краљево презентовали су правилнике за подстицаје у пољопривреди за 2017. годину Владе Републике Србије и то: Правилник о подстицајима за инвестиције у прераду и маркетинг пољопривредних и прехрамбених производа и производа рибарства за набавку опреме у сектору млека, меса, воћа, поврћа и грожђа (предавач дипл. инж. Марко Богојевић), Правилник о подстицајима програмима за диверсификацију дохотка у унапређење квалитета живота у руралним подручјима кроз подршку младим пољопривредницима (предавач дипл. инж. Ненад Нешовић), Правилник о подстицајима за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за набавку новог трактора (предавач дипл. инж. Мирјана Остојић), Правилник о подстицајима за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за изградњу и опремање објеката за унапређење примарне пољопривредне производње (предавач дипл. инж. Владимир Костић) О подстицајима Општине Врњачка Бања говорио је Жарко Марковић, председник Комисије за пољопривреду и село врњачке Општине.

„Примена ефективних микроорганизама у производњи биљне здравствено  безбедне хране (примена у засадима малине и купине)“ била је тема предавања које је одржала проф. др Горица Цвијановић са Факултета за биофарминг из Бачке Тополе.

Пољопривредни произвођачи су са великим интересовањем пратили сва излагања.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial