Skip to content

Document Header

Први пут седници СО Врњачка Бања присуствује премијер

Први пут седници СО Врњачка Бања присуствује премијер published on

Премијер Александар Вучић  присуствовао је свечаној седници СО Врњачка Бања , која се  традиционално  одржава  14. јула поводом дана општине.1.vrnjacka banja aleksandar vucic
Ово је први пут да један премијер присуствује седници локалног парламента , рекао је председник СО Врњачка Бања Родољуб Џамић и додао ” Потребна нам је Ваша помоћ и помоћ Владе Србије како бисмо решили проблем у ком се налази највеће хотелско – туристичко предузеће у Врњачкој Бањи , ХТП ” Фонтана ” јер од тога зависи будућност Врњачке Бање ” .
Углавном су премијери долазили на важне страначке скупове или на отварање пројеката које је финансирала Влада или ресорна министарства. Врњачкој Бањи указана је част да премијер РС присуствује седници СО, рекао је у свом излагању председник општине Бобан Ђуровић и додао: “Данас смо на прагу остварења онога што желимо да Врњачка Бања буде. Очекујемо да ће 2015.године бити рекордна што се броја туриста тиче. Иначе, Врњачка Бања је прва локална самоуправа у Републици Србији која је уз помоћ Владе Србије, успела да купи имовину лоше приватизованог предузећа “Нови Аутопревоз” које данас упошљава седамдесет људи и веома успешно послује. Немачка компанија почеће изградњу три мини електране на Западној Морави а почетак радова на изградњи Аква парка, очекујемо у септембру. Захваљујући упорности, залагању и великој спремности Владе РС да помогне Врњачкој Бањи, реализовани су бројни инфраструктурни пројекти, рекао је председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић.

-Доста смо помогли Врњачкој Бањи и помоћи ћемо још више али да људи који воде Врњачку Бању нису били упорни, долазили у министарства и показали изванредну енергију, не би то било тако. Желимо да Врњачка Бања буде место које може да услужи и угости дупло више туриста него сада али морамо много више да радимо и урадимо. Изградњом путне инфраструктуре и завршетком коридора 11 олакшаће се долазак како домаћих тако и страних туриста у Врњачку Бању, рекао је Александар Вучић у свом обраћању присутнима.
По завршетку свечане седнице СО, премијер је у пратњи општинских званичника обишао централни бањски парк, где га је, уз овације, сачекао велики број врњчана, којима се Александар Вучић обратио речима да Врњачка бања у овом тренутку не изгледа ништа лошије од многих водећих европских бања , али да се нада да ће наредних година, настави ли се оваквим темпом и ентузијазмом, уз несебичну помоћ Владе РС, Врњачка Бања бити раме уз раме са Баден Баденон.
Бацањем реплике римског новчића у фонтану премијер је свечано отворио централни бањски парк, а председник општине му је тим поводом доделио златни новчић са ликом Цара Константина.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial