Skip to content

Document Header

Александар Вучић у Врњачкој Бањи

Александар Вучић у Врњачкој Бањи published on

Председник Александар Вучић наставио је данас кампању “Будућност Србије” обиласком Рашког округа, а прва тачка је Врњачка Бања, у којој је посетио Дом здравља “Др Никола Џамић”.

Вучића су, испред Дома здравља, дочекали министар здравља Златибор Лончар, начелник Рашког округа Небојша Симовић, председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, директорка Весна Малићанин и запослени у тој установи.

Током обиласка, директорка Весна Малићанин је Вучићу предочила шта је прошле године урађено у Дому здравља у првој фази реконструкције, за коју је владина Kанцеларија за управљање јавним улагањима издвојила 105 милиона динара.

Она је навела да су обновљени кров и фасада на згради, урађена водоводна и канализациона мрежа и замењене плочице у тоалетима.

Нагласила је да 40 година ништа није рађено у тој здравственој установи и најавила другу фазу радова у овој години, за које ће Kанцеларија издвојити 128 милиона динара.

Вучић је обећао медицинским сестрама и лекарима да ће плате ове године бити знатно увећане.

Говорећи о Врњачкој Бањи Вучић је подсетио да је држава претходних година много новца уложила у ову општину.

“Данас Врњачка Бања дивно изгледа, све више је хотела, туристички капацитети су лепши и бољи. Врњачка бања данас буквално изгледа лепше од Баден Бадена, и многих европских бања“, рекао је он обећавши да ће држава уложити још много новца у Врњачку Бању.

Међутим, указао је да је једна лоша вест која долази из Врњачке Бање то да имамо све мање деце.

“Што је стандард виши овде, директно пропорционално опада наталитет. Потребно нам је више деце“, упозорава је Вучић.

Додао је да држава улаже у повећање наталитета све више и поновио да нема опстанка наше нације ако не променимо тај тренд.

Рекао је да ће животни стандард грађана бити све већи и да ћемо имати веће плате и пензије из године у годину, јер је држава успела да стабилизује јавне финансије.

Бранкица Марковић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial