Skip to content

Document Header

Александра Јевтић нови народни посланик

Александра Јевтић нови народни посланик published on

Републичка изборна комисија је на седници одржаној 26. септембра донела одлуку о додели мандата народног посланика Народне Скупштине проф. др Александри Јевтић из Врњачке Бање. Мандат је потврђен 27. септембра када је Александра Јевтић, доктор биотехничких наука, свечано положила заклетву.Novi poslanik2

Александра Јевтић (1976) основно образовање стекла је у ОШ „Младост“ у Врњцима. Средњу медицинску школу завршила је у Краљеву. Дипломирала је на Агрономском факултету у Чачку, где је и магистрирала. Докторску дисертацију одбранила је на Пољопривредном факултету у Приштини. Била је одборник Скупштине општине Врњачка Бања од 2012 – 2016. године. Професор је на Високој пољопривредно прехрамбеној школи струковних студија у Прокупљу од 2006. године. Мајка двоје деце.

У рад Скупштине укључила се 9, 10. и 11. октобра када је поднела три амандмана на измене и допуне Закона о заштити животне средине. Тако је најавила активно учешће у Парламенту. Члан је Одбора за заштиту животне средине.

– Моја визија ангажовања у Скупштини је да дам што већи допринос развоју и промоцији Врњачке Бање, као и учешће у стручним одборима, везано за моју струку. Поносна сам што сам добила прилику да представљам Врњачку Бању испред Српске напредне странке која је у последњих неколико година уз несебичну подршку и залагање ресорних министарстава и председника Александра Вучића од Врњачке Бање направила европску и светску бању. Сматрам да наша Бања заслужује све најбоље и да треба наставити у смеру развоја туризма кроз синергију локалне самоуправе и грађана Општине, јер то је општи интерес, рекла нам је Александра Јевтић.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial