Skip to content

Document Header

Амбасадор Финске у Врњачкој Бањи

Амбасадор Финске у Врњачкој Бањи published on

Његова  Екселенција Амбасадор Финске у Србији, Кимо Лахдевирта крајем септембра био је у незваничној посети Врњачкој Бањи.

Свој боравак, искористио је да се ближе, лично упозна са лепотама и потенцијалима које наше место пружа, али и да се сретне с првим човеком општине Врњачка Бања, Бобаном Ђуровићем.

Њ.Е. Амбасадор Финске Кимо Лахдевирта ступио је на дужност у јулу ове године и како је истакао, жеља му је да током свог мандата, упозна што више градоначелника, председника општина, као и да што боље упозна менталитет Срба. Након што је имао прилике да се сретне с градоначелницима Београда и Новог Сада, Њ.Е кренула је пут Врњачке Бање, тако да је сусрет с председником Врњачке општине, заправо први сусрет с једним председником општине у Србији. Одлуку да управо Врњачка Бања буде прва општина коју ће посетити, донео је на основу позитивних утисака које су му пренеле колеге из Финске амбасаде, а које су почетком јуна посетиле Врњачку Бању, као и колега из других амбасада.

Током свог боравка у Врњачкој Бањи, фински амбасадор је имао прилику да се упозна са лепотама  врњачких паркова, да проба воде са четири извора, да сазна да је у Врњачкој Бањи средња угоститељско-туристичка школа, чији су ученици награђивани на многобројним такмичењима,   али и да добије информације о недавно отвореном аеродрому у Лађевцима, као и плановима о изградњи Моравског коридора, чиме ће се време путовања од Београда до Врњачке Бање знатно смањити.

Председник Врњачке Бање, Бобан Ђуровић, Њ.Е ближе је кроз разговор упознао са Врњачком Бањом и оним са чиме она располаже. Максималним ангажовањем кроз бројне пројекте које је реализовала и инвестиције, локална самоуправа је последњих неколико година успела да Бањи  врати некадашњи сјај, макисмално је подигла ниво туристичке понуде и потврдила статус Врњачке Бање као туристичке дестинације број један у Србији. Поред основног здравственог туризма по коме је позната, Врњачка Бања је посебан акценат дала последњих година на развој спортско-рекреативног туризма и високо буџетни туризам, односно туризам богате клијентеле која може да ужива у велнес-спа програмима у новим хотелима високе категоризације. Ђуровић је амбасадора Финске упознао и са мноштвом манифестација, које су заступљене у Врњачкој Бањи.  Председник Врњачке општине изразио је наду да ће Његова ексленција више пута посетити Врњачку Бању и упутио званичан позив, како би се ближе упознао са свиме о чему су говрили током састанка.

С обзиром да су прве импресије о Врњачкој Бањи и више него позитивне, Њ.Е је дала обећање да ће у скоријем периоду поново посетити Врњачку Бању у нади да ће се остварити сарадња по питању маркетиншке промоције Врњачке Бање, као туристичке дестинације, становницма земље из које долази.

Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, госту је уручио монографију Врњачке Бање на енглеском језику, како би се детаљно упознао са историјом развоја Врњачке Бање, као и њеном понудом, док је Њ.Е , Кимо Лахдевирта уручио домаћину вазу направљену од специјаног финског стакла. Након размене поклона, уследила је шетња Променадом, где су заједно на Тргу културе отоврили Олимпијаду трећег доба.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial