Skip to content

Document Header

АНАЛИЗА ВАНРЕДНОГ СТАЊА У РАШКОМ ОКРУГУ

АНАЛИЗА ВАНРЕДНОГ СТАЊА У РАШКОМ ОКРУГУ published on

У Врњачкој Бањи одржан састанак Окружног штаба за ванредне ситуације

Безбедносна ситуација, предузимање мера за сузбијање, контролу и превентивну заштиту становништва од пандемије биле су теме састанка Окружног штаба за ванредне ситуације, одржаног 26. марта у кабинету председника општине Врњачка Бања. На састанку је договорено да све одлуке које су препуштене општинама и градовима Рашког округа на усклађивање, буду исте. Начелник Рашког управног округа Небојша Симовић, оценио је том приликом да је безбедносна ситуација у Рашком Округу добра и изразио захвалност свим општинским и градским штабовима на професионалности и предузетим мерама, полицији, војсци, медицинским радницима и медијима. Према његовим речима, инспекције добро обављају своје послове, снабдевеност прехрамбеном робом  је одлична, апотеке су пуне.

-Прва недеља је била и најтежа у смислу организације, данас врло брзо доносимо одлуке и знамо који су нам проблеми. Ових дана дефинисаћемо детаље у вези хуманитарне помоћи, како обезбедити средства и како је достављати социјално угроженом становништву, изјавио је Небојша Симовић.

-Ускладили смо неке одлуке и мере како не би долазило до погрешног информисања грађана и неопходно је да сви у Рашком округу останемо на истом нивоу мера које морају бити усаглашене,  изјавио је председник Општине Бобан Ђуровић. На састанку су координиране одлуке градова и општина које се налазе у Рашком округу, како би превазишли последице пандемије, закључио је градоначелник Краљева Предраг Терзић. Поред начелника Рашког управног округа, председника општине Врњачка Бања и  градоначелника Краљева, састанку је присуствовао и начелник полицијске управе Краљево Жељко Рајковић.

С. Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial