Skip to content

Document Header

АСФАЛТИРАНИ ТРОТОАРИ У НАСЕЉУ МЕЗГРАЈА

АСФАЛТИРАНИ ТРОТОАРИ У НАСЕЉУ МЕЗГРАЈА published on

Ванредно стање омело је путаре и довело до застоја у радовима али лепо време од ублажавања мера  иде им на руку,  па су тако тренутно у току радови на улазу у Врњачку Бању из правца Новог Села у насељу Мезграја.

Радове и асфалтирање пешачке стазе, у среду 29. априла, обишли су председник општине Бобан Ђуровић и директор Општинске стамбене агенције Бранислав Бежановић.

-Имали смо јако амбициозан план за радове на путној инфраструктури због благе зиме и добрих услова за рад, међутим, ванрeдна ситуација одложила је све активности у целој земљи па тако и у Врњачкој Бањи. Са друге стране имали смо потешкоћа  с обзиром да  извођач радова „Крушевац пут“ има проблема у пословању и честе штрајкове што доводи до ремећења динамике коју смо ми као локална самоуправа успоставили. Завршавамо сада овај део пута који је започет крајем децембра 2019. године а који је заиста неопходан за грађане који живе у овом делу Врњачке Бање али и за грађане који живе у Новом Селу пре свега због велике циркулације људи, поготову деце која овуда иду до школе „Попински борци“. Ово је био један потпуно небезбедан део и одлука о реализацији ових радова донета је и на основу петиције грађана али и на основу препоруке Општинске стамбене агенције да у овој зони треба да се ураде тротоари који би повезали овај део са делом Улице Велибора Марковића где је пре две године урађена комплетна реконструкција, рекао је председник Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић приликом обиласка радова.

Урађено је  720 метара пешачке стазе и одмах након завршетка прелази се на локацију код ОШ „Попински борци“. Председник је најавио до краја 2020. године и реконструкцију улице од насеља Мезграја до изласка на магистралу у Новом Селу јер је та деоница пута веома фреквентна и налази се у лошем стању.

-Ове сезоне кренули смо са асфалтирањем делова саобраћајница и пешачих стаза који су били планирани. Од понедељка, 4. маја крећемо са крпљењем рупа најпре по центру а одмах затим и по насељеним местима на  територији Општине. Након окончања тих радова крећемо са пресвлачењем  и асфалтирањем значајних и већих путних праваца што смо имали у плану још крајем прошле године. Углавном у сеоским продручјима радимо реконструкцију односно изградњу нових мостова који су срушени у поплавама 2019. године и потпорних зидова такође на тим рекама. Ти пројекти су у износу од 35 милиона динара, рекао је  директор Општинске стамбене агенције Бранислав Бежановић.

Он је истакао да је у Општинској стамбеној агенцији током ванредног стања одрађено доста канцеларијских послова односно пројеката и припремних радова а све са циљем да се након попуштања мера и укидања ванредног стања крене у реализацију планова.

A.C.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial