Skip to content

Document Header

БАЛАДА ЗА ФЛАУТУ И КЛАВИР У ЗАМКУ КУЛТУРЕ

БАЛАДА ЗА ФЛАУТУ И КЛАВИР У ЗАМКУ КУЛТУРЕ published on

У Замку културе, 4. априла одржан је концерт на коме су наступиле флаутисткуиње Тијана Бојовић и Мина Цветковић уз клавирску сарадњу Невене Глигорић. Концертни репертоар обухватио је композиције Ј. Бинета, Е, Боце, А. Асела, Ф. Девинеа, П. Хиндмита, Ф. Мартина и Ф. Доплера. Концерт је био хуманитарног карактера за Мину Месаровић из Чачка.

Тијана Бојовић основно музичко образовање завршава у МШ „Корнелије Станковић у Трстенику а потом СМШ „Др Војислав Вучковић“ у Чачку. За време средњошколског образовања освајала је прва места на републичким такмичењима из солфеђа, као и треће место на републичком такмичењу из флауте у Београду. Студира на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевџцу у класи проф. Кароља Марочика.

Основно и средње музичко образовање Мина Цветковић завршила је у МШ „Др Војислав Вучковић“ у класи проф. Сузане Марочик. Апсолвент је  на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевџцу у класи проф. Кароља Марочика. У току школовања освојила је преко двадесет награда на домаћим и међународним такмичењима. Активно наступа као солиста, камерни и оркестарски извођач на фестивалима и музичким свечаностима широм земље.

Невена Глигорић студирала је на ФМУ у класи Маје Рајковић и у истој класи завршила је и специјалистичке студије.Током студија наступила је на више такмичења. Похађала је и бројне мајсторске курсеве. Одржала је низ солистичких реситала и активно наступа као камерни музичар. Тренутно ради као уметнички сарадник на катедри за дуваче и гудаче на ФИЛИМ-у у Крагујевцу.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial