Skip to content

Document Header

Беба рођена у таксију у Новом Селу

Беба рођена у таксију у Новом Селу published on

Рано јутро 16. августа било је веома узбудљиво за екипу Службе Дома здравља „Др Никола Џамић“ у Врњачкој Бањи.ambulanta 1

Око четири сата ујутру Лазар Мијатовић, таксиста „Профи-таксија“ позвао је Хитну помоћ и рекао да се жена порађа те да се налази у Новом Селу, на аутобуском стајалишту код „Златног буренцета“. Убрзо помоћ је стигла и на свет је дошла девојчица која је потом са мајком пребачена у породилиште где их је дочекала бабица Здравстевеног центра „Студеница“ у Краљеву.

Потражили смо докторку која је те ноћи била дежурна. То је докторка Јелена Боровац (1984). Замоли ли смо је да нам исприча догађај од претходне ноћи.

-Око 20 до четири ујутру примили смо позив да је кренуо порођај. Понела сам опрему која је припремљена за случај порођаја где је све стерилисано и са медицинском сестром Светланом Атанасковић и Јованом Станојчићем, возачем кренули смо пут Новог Села. Био је још мрак и уз помоћ светла са мобилног телефона видела сам да се види глава бебице и схватила да се у таквим случајевима порођај мора ту обавити. На моју срећу то је био други порођај, жена је била прибрана и лепо је сарађивала. Већ код другог напона пукао је водењак, а убрзо сам прихватила бебу која је одмах почела да плаче и коју сам окренула како треба. Моја процена је да је беб тежила око три килограма, потом смо бебу увили у компресу ставили смо је код мајке и са таксистом заједно кренули за Краљево. Одмах сам позвала породилиште, најавила долазак тако да нас је бабица са екипом и колицима у Краљеву чекала, испричала нам је докторка Јелена.

Испричала нам је и то да је срећна што није било никакве компликације и што је задатак обавила успешно, али и то да је сутрадан дуго размишљала шта је све могло да се деси и шта би у том случају радила.

Иначе ова млада докторка је из Грачаца, ради у Дому здравља у Врњачкој Бањи од 2013. године, а у Служби хитне помоћи од 1. марта 2014. године, а студије Медицине је завршила у Београду. Већ на први поглед се види да је пријатна особа.

Директорка  Дома здравља, поводом овог догађаја је изјавила:

-Обзиром да сам специјалиста гинекологије и акушерства веома сам поносна и задовољна како је порођај обављен. Екипи упућујем све похвале и све честитке. Поносна сам што сам на челу ове здравствене установе, што их представљам и што сам баш њихова директорка, рекла је директорка Дома здравља „Др Никола Џамић“, др Весна Малићанин.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial