Skip to content

Document Header

Бесповратна средства за развој туризма

Бесповратна средства за развој туризма published on

Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије расписало је Конкурс за доделу субвенција и дотација намењених за пројекте развоја туризма у 2018. години.vrnjacka-banja-

Право на коришћење бесповратних средстава имају привредна друштва, организације, институције, туристичке организације, као и друга правна лица основана од стране локалне самопураве које својим пројектима обезбеђују:промоцију туристичких производа и и туристичких простора Србије; едукација и тренинзи у туризму; израда планске и пројектне документације;  уређење грађевинског земљишта и изградња-унапређење постојеће комуналне инфраструктуре као основе за развој туристичких капацитета; уређење јавих површина; уређење земљишта намењених општој рекреацији и набавка пратеће опреме; постављање туристичке сигнализације, реконструкција ,изградња и опремање туристичке инфраструктуре и објеката од посебног значаја за функционисање и развој туризма, реализација посебних туристичких пројеката. Приликом доделе средставаМинистарство ће поштовати критеријуме који се односе на степен усклађености пројеката са стратегијом развоја туризма Републике Србије.

Директор Туристичке организације Врњачка Бања, Иван Трифуновић је поводом расписивања овог конкурса позвао све туристичке раднике, власнике станова, апартмана, хотела да се информишу на сајту Туристичке организације Врњачка Бања (www.vrnjackabanja.co.rs) и на сајту Министарства (mtt.gov.rs/download/Konkurs(2).pdf ) .to trif.

-Овим конкурском расписаним 12. јануара остварују се неповратна средства. У питању су две врсте помоћи- у инфраструктури и у манифестацијама и развоју туризма. Средства за инфраструктурне пројекте расписана су до септембра 2018. године,  док је за развој туризма до марта месеца. Туристичка организација је отворена за консултације приликом припреме и подношења конкурсне документације. Сву помоћ приликом писања пројеката и нека ближа упутства даје ТО.  Од ове године доступна су и неповратна средства из ИПАРД фондова, које додељује Европска унија намењених развоју сеоског туризма. ИПАРД фонд  је почеткок ове године почео да финансира изградњу туристичке инфраструктуре, њену реконструкцију, а оно што је битно то је да је предност дата руралним домаћинствима, односно развоју туризма на селу- истакао је Иван Трифуновић.

Н.П.

 

 

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial