Skip to content

Document Header

Центар за децу и омладину представио пројекат

Центар за децу и омладину представио пројекат published on

У просторијама Канцеларије за младе у Врњачкој Бањи 11. маја организована су предавања на тему: Израда бизнис плана.projekat

Пројекат „Економско оснаживање незапослених девојака и младих жена из урбаних и руралних подручја путем стручног оспособљавања за рад (програмирање) на рачунару“, који је подржан од стране Министарства трговине, туризма и телекомуникација је у завршној фази.

Предаваче, полазнике и друга заинтересована лица поздравила је  Валентина Крстић, координатор и ментор овог пројекта, истичући велики значај знања и умећа израде бизнис планова и могућност да се млади људи упосле по својој жељи и према својим могућностима. У Врњачкој Бањи обуку, први и други ниво, похађале су  22 кориснице и савладале основе веб програмирања.

Предавачи су биле Мерсида Јандрић и Милица Васић, обе докторанти на Пољопривредном факултету. Мерсида Јандрић презентовала је бизнис план за тов јунади капацитета 600 товљеника. Изложила је динамички метод израде бизнис плана који обухвата десетогодишњи период, а питања која је појашњавала, односила су се на разјашњење шта су у том бизнис плану обртна, а шта основна средства рада.

 И предавање Милице Васић било је занимљиво. Она је презентовала израду бизнис плана за „Сушење шљива са коштицама“ и „Производња конзумних јаја“.  Полазнике је охрабривала да напишу своје бизнис планове, да свака идеја, а у области пољопривреде их има заиста много, може бити у неком времену исплатива, али исто тако је саветовала  и да треба знати када неки посао напустити и прећи у неку другу област пословања.valentina krstic

Полазници треба на основу предавања да доставе своје бизнис планове који ће касније уз помоћ ментора бити прегледани и допуњени, а онда ће бити послати Комисији која ће одлучити који су бизнис планови најбољи и који ће бити финансирани.

М.В.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial