Skip to content

Document Header

Центар за децу и омладину Врњачка Бања успешно реализовао пројекат

Центар за децу и омладину Врњачка Бања успешно реализовао пројекат published on

Пројекат „Економско оснаживање незапослених девојака и младих жена из урбаних и руралних подручја путем стручног оспособљавања за рад (програмирање) на рачунару” је реализован у Врњачкој Бањи и Београду.II nivo

Циљна група пројекта су младе незапослене жене и девојке које су током овог пројекта прошле едукацију путем које су подигле своје стручне компетенције за web програмирање и тиме постају конкурентније на тржишту радне снаге.

Прoјекат је реализован у периоду од децембра 2016. до јула 2017. године. У овом периоду је обавештена јавност, изабране су кориснице, израђени су стручни приручници за рад и реализоване су обуке у два цикллуса, како у Врњачкој Бањи, тако и у Београду.

Први.ниво обуке web програмирања у програму html за незапослене девојке и жене је трајао 2 месеца, укупно 40 школска часа. У Врњачкој Бањи обука је изведена од 1 фебруара до 31 марта, а у Београду од 1 марта до 30 априла 2017. године. Други ниво напредне обуке web програмирања у програму CSS комплетно је реализован крајем јуна 2017. године. Корисницама су  додељени сертификати о похађању и успешно завршеној обуци.

Резултат обуке су стечена знања корисница из области web програмирања у програмима html и CSS које ће им подићи компетенције на тржишту рада и олакшати њихово  запошљавање или самозапошљавање.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial