Skip to content

Document Header

ЧЕТРДЕСЕТА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

ЧЕТРДЕСЕТА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА published on

Седницом Општинског већа која је одржана 1. марта председавао је Андрија Боћанин. Најпре су разматрани предлози за допуне дневног реда и предлози за измене и допуне аката који се налазе на дневном реду седнице СО заказане за 2. март, од којих ниједан није усвојен.sednica40

Чланови Већа усвојили су закључак Одбора за омладину и спорт којим се предлаже Служби за привреду, локални економски развој и друштвене делатности да покрене конкурс за избор спортисте године у Врњачкој Бањи, у 15 категорија. Образложене предлоге за избор спортског радника, спортске екипе и спортиста могу подносити спортски клубови са територије врњачке Општине и то само за своје чланове. Комисију за избор спортисте године чине: Душан Радовић (председник), Игор Гочанин (потпредседник), Ненад Јокић, Живота Смиљанић, Александар Дреновак, Предраг Гроздановић, Предраг Стојковић, Зоран Стаменић, Дејан Ћилерџић, Аца Попадић и Игор Матић.

На седници се разговарало и о саобраћају возова за превоз путника на подручју Рашког округа, Општине В. Бања. Рашки управни округ обратио се Општини ради давања мишљења, односно примедби које могу допринети да се саобраћај возова за превоз путника побољша у интересу грађана, као и разматрања могућности за које релације би Општина В. Бања имала интерес да обезбеди одређена финансијска средства која би омогућила боље функционисање железничког превоза. Према реду вожње дневно кроз територију врњачке Општине пролазе четири воза. На линији Јагодина – Краљево: полазак из Јагодине у 8,29, у Врњачкој Бањи у 10,49, долазак у Краљево у 11,38 часова. Из Краљева је полазак у 4,34, у В. Бањи у 5,24 и долазак у Јагодину у 7,41. На линији Сталаћ – Краљево: полазак из Сталаћа је у 19,45, у В. Бањи у 21,19 и долазак у Краљево у 22,08, док је полазак из Краљева у 14,25, у В. Бањи у 15,15 и долазак у Параћин у 17,16 часова. Стајалишта која се користе на територији Општине В. Бања су Врњачка Бања, Ново Село, Томинац, Подунавци и Вранеши. Служба за привреду, локално економски развој и друштвене делатности надлежна за послове саобраћаја Општинске управе мишљења је да би овај вид превоза могао имати утицаја на употпуњавање туристичке понуде В. Бање организовањем посебних полазака возова намењених организованом туристичком превозу путника.

Чланови Општинског већа упознати су са извештајем Радног тима за праћење, руковођење и реализацију пројекта изградње Ватерполо тренажног центра. Рушењу објеката приступило се ангажовањем радника „Б. Извора“ и „Борјака“Већу је предложено да комисија изврши процену вредности грађевинског материјала који је настао рушењем пословне зграде и гараже на локацији будућег Националног тренажног центра. „Бели извор“, „Нови Аутопревоз“, МЗ Руђинци и манастир Љубостиња обратили су се Општини за доделу грађевинског материјала и Општина ће им доделити материјал без накнаде док ће се физичким лицима наплатити у складу са постигнутом ценом на лицитацији према врсти преузетог материјала.

Као допуна дневног реда разматран је у усвојен записник са јавне расправе и предлог решења о распоређивању средстава за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији В. Бање у 2016. години и предлог решења о расписивању конкурса за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији Општине В. Бања у 2016. год. са Јавним позивом.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial