Skip to content

Document Header

Црепуља и Тодоровићева прваци Србије у стоном тенису

Црепуља и Тодоровићева прваци Србије у стоном тенису published on

Најјаче домаће стонотениско такмичење за сениоре и сениорке одржано је у Врњачкој Бањи 4. и 5. марта 2017.године у идеалним условима хале спортова “Владе Дивац” и на 12 столова што је дало могућност организатору овог такмичења, Стонотениском клубу “Гоч”, да несметано и без великог застоја спроведе такмичење на задовољство свих учесника.SL. stoni tenis
Појединачно првенство Србије ове године окупило је скоро све најбоље играче у земљи а како је неколико наших играча који играју у иностранству пристигло у Врњачкој Бањи, самим тим је и конкуренција била на завидном нивоу. Млади су показали да се на њих у блиској будућности може озбиљно рачунати а они нешто старији да неће тако лако препустити ласкаве титуле младим надолазећим снагама. Присуство селектора и мушке као и женске репрезентације,Клајића и Лупулескуа, дало је подстрека свим играчима да пруже максимални учинак и обезбеде место у репрезентацији Србије коју у наредном периоду очекују значајна међународна такмичења.
У појединачној конкуренцији победио је Бојан Црепуља који тренутнио игра у Нермачкој а у финалу је морао добро да се помучи како би савладао одличног Марка Петкова који такође игра у Немачкој, тачније у Бремену. До бронзане медаље стигли су талентовани Халас Кристијан из „Спартака“ као и најпријатније изненађење првенства, млади јуниорски репрезентативац Алекса Гацев из Зрењанина, а посебно је био занимљив његов меч у осмини финала када се састао са Врњчанином Дејаном Оцокољићем који игра за нишки “Железничар” и чији је меч трајао више од сат времена и завршио се тек након максималних седам одиграних сетова резултатом 4:3 за Гацева.

Код сениорки тријумфовала је Андреа Тодоровић која игра у Пољској, иначе тренутно први “рекет” репрезентације Србије. До титуле је преживела крајње неизвесно полуфинале када се састала са одличном Анетом Максути,чланом репрезентације ,и одиграла седам сетова остваривши победу од 4:3,док је у финалу имала лакши посао,ако тако може да се каже, јер је играла против младе али изузетно опасне Драгане Вигњевић и славила победу резултатом 4:1 у сетовима.
До бронзане медаље у конкуренцији сениорки стигла је још једна јуниорска репрезентативка, Сабине Шурјан.
Врњчанка Ивана Перовић,играчица “Пожеге” није прошла квалификациону групу јер је имала изузетно јаке ривалке а и она сама је била десетак дана пре првенства болесна што је такође утицало на нешто лошије партије од оних на које смо се већ навикли када је у питању најбоља спортисткиња Врњачке Бање у протекле две године.
Што се тиче учинка играча „Гоча“ на овом првенству најбољи резултат остварио је Милош Трифуновић који је као другопласирани у групи ушао на главни жреб и стигао до пласмана међу 32 најбоља играча у Србије, где га је зауставио познати играч Нађнемеди Валентин,прошлогодишњи шампион Србије који узгред речено није одбранио титулу па се враћа у Немачку где тренутно игра,без очекиване медаље.
Милан Милетић,Алекса Ракић и Дејана Гуџић нису прошли своју квалификациону групу али ако се сагледају квалитети противника онда се друго није ни очекивало од ипак неискусних врњачких стонотенисера.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial