Skip to content

Document Header

Црепуља и Тодоровићева прваци Србије у стоном тенису

Црепуља и Тодоровићева прваци Србије у стоном тенису published on

Најјаче домаће стонотениско такмичење за сениоре и сениорке одржано је у Врњачкој Бањи 4. и 5. марта 2017.године у идеалним условима хале спортова “Владе Дивац” и на 12 столова што је дало могућност организатору овог такмичења, Стонотениском клубу “Гоч”, да несметано и без великог застоја спроведе такмичење на задовољство свих учесника.SL. stoni tenis
Појединачно првенство Србије ове године окупило је скоро све најбоље играче у земљи а како је неколико наших играча који играју у иностранству пристигло у Врњачкој Бањи, самим тим је и конкуренција била на завидном нивоу. Млади су показали да се на њих у блиској будућности може озбиљно рачунати а они нешто старији да неће тако лако препустити ласкаве титуле младим надолазећим снагама. Присуство селектора и мушке као и женске репрезентације,Клајића и Лупулескуа, дало је подстрека свим играчима да пруже максимални учинак и обезбеде место у репрезентацији Србије коју у наредном периоду очекују значајна међународна такмичења.
У појединачној конкуренцији победио је Бојан Црепуља који тренутнио игра у Нермачкој а у финалу је морао добро да се помучи како би савладао одличног Марка Петкова који такође игра у Немачкој, тачније у Бремену. До бронзане медаље стигли су талентовани Халас Кристијан из „Спартака“ као и најпријатније изненађење првенства, млади јуниорски репрезентативац Алекса Гацев из Зрењанина, а посебно је био занимљив његов меч у осмини финала када се састао са Врњчанином Дејаном Оцокољићем који игра за нишки “Железничар” и чији је меч трајао више од сат времена и завршио се тек након максималних седам одиграних сетова резултатом 4:3 за Гацева.

Код сениорки тријумфовала је Андреа Тодоровић која игра у Пољској, иначе тренутно први “рекет” репрезентације Србије. До титуле је преживела крајње неизвесно полуфинале када се састала са одличном Анетом Максути,чланом репрезентације ,и одиграла седам сетова остваривши победу од 4:3,док је у финалу имала лакши посао,ако тако може да се каже, јер је играла против младе али изузетно опасне Драгане Вигњевић и славила победу резултатом 4:1 у сетовима.
До бронзане медаље у конкуренцији сениорки стигла је још једна јуниорска репрезентативка, Сабине Шурјан.
Врњчанка Ивана Перовић,играчица “Пожеге” није прошла квалификациону групу јер је имала изузетно јаке ривалке а и она сама је била десетак дана пре првенства болесна што је такође утицало на нешто лошије партије од оних на које смо се већ навикли када је у питању најбоља спортисткиња Врњачке Бање у протекле две године.
Што се тиче учинка играча „Гоча“ на овом првенству најбољи резултат остварио је Милош Трифуновић који је као другопласирани у групи ушао на главни жреб и стигао до пласмана међу 32 најбоља играча у Србије, где га је зауставио познати играч Нађнемеди Валентин,прошлогодишњи шампион Србије који узгред речено није одбранио титулу па се враћа у Немачку где тренутно игра,без очекиване медаље.
Милан Милетић,Алекса Ракић и Дејана Гуџић нису прошли своју квалификациону групу али ако се сагледају квалитети противника онда се друго није ни очекивало од ипак неискусних врњачких стонотенисера.

Please follow and like us:

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial