Skip to content

Document Header

Дан домаћег филма у осам градова Србије

Дан домаћег филма у осам градова Србије published on

У организацији удружења ДОК Србија и Филмског центра Србије, а у оквиру програма Дан домаћег филма, у четвртак 24. јануара 2019, одржаће се пројекције 10 домаћих документарних филмова у осам градова Србије.Dan-domaceg-filma-plakat 1

Филмски центар Србије у сарадњи са ДОК Србија наставља са реализацијом пројекта Дан домаћег филма, са циљем промоције домаћих документарних филмова који нису имали широку биоскопску дистрибуцију,  а заслужују да буду виђени. Након пројекције, гледаоци ће имати прилику да разговарају са члановима ауторског тима.

Програм подразумева бесплатну филмску пројекцију и разговор са аутором, и одржаће се у осам градова Србије: Нишу (“Енкел” Александра Рељића), Врању (“Дуго путовање у рат” Милоша Шкундрића), Новом Саду (“Најважнији дечко на свету” Тее Лукач), Новом Пазару (“Њонгар” Андријане Стојковић), Чачку (“Тако ми на истоку” Катарине Мутић и “Дневник једног камионџије” Милоша Љубомировића), Врњачкој Бањи (“Гора” Стефана Малешевића), Лесковцу (“Пејзажи рата, пејзажи мира” Арона Секеља и “Сигуран посао” Игора М. Тохоља) и Зрењанину (“Окупирани биоскоп” Сенке Домановић).

У врњачком биоскопу пројекција филма ” Гора” почиње у 20 часова.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial