Skip to content

Document Header

ДАН ШКОЛЕ И СЛАВА ОШ „МЛАДОСТ“ ВРЊЦИ

ДАН ШКОЛЕ И СЛАВА ОШ „МЛАДОСТ“ ВРЊЦИ published on

У просторијама ОШ „Младост“ у Врњцима 6. маја прослављен је Дан ове школе и уједно и школска слава – Свети великомученик Георгије, у народу познатија као Ђурђевдан.

Овој свечаности присуствовали су представници локалне самоуправе – председници Општине и Скупштине општине, њихови заменици и помоћници, директори основних и средњих школа, и јавних установа, представници Цркве, представници месних заједница Врњци, Руђинци и Штулац, родитељи ученика и бивши радници школе, драги гости из побратимске школе „Никола Тесла“ из Бачке Тополе.

Колачар славе био је Душан Стевановић, помоћник председника општине. Обред сечења славског колача служио је свештеник Радован Ђорђевић.

Присутнима се прво обратио директор Игор Дрманац и подсетио на урађено у протеклих годину дана.

– Веома сам поносан на све пројекте који су у последње време реализовани, а било их је много. Највише сам поносан на пројекат који је реализован крајем прошле и почетком ове школске године, а то је замена столарије, реконструкција санитарних чворова и изградња анекса фискултурне сале. То је било неопходно одрадити како би ученици и запослени имали боље услове за рад. Захвалио бих се, овом приликом, председнику Општине и његовим сарадницима на подршци и доброј сарадњи и сталном разумевању за потребе школе, рекао је Игор Дрманац.

На Ђурђевданској академији говорио је и Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања.

– Задовољство ми је и част што смо данас сви овде и што заједно прослављамо Дан школе и Ђурђев дан. Лепо је погледати филм и видети шта је све урађено у протеклих годину дана. Поштујем ентузијазам, рад и дисциплину која се у овој школи осећа на сваком кораку. Све урађено је успех колектива и директора. Људи верују вама који овде радите, виде се промене на боље, а Игор је један међу најбољим директорима.  Захваљујем се домаћину славе, Душану Стевановићу, представницима месне заједнице, као и свим донаторима, рекао је Ђуровић.

Уследио је културно уметнички програм који су припремили и извели ученици ОШ „Младост“ Врњци са својим наставницима. Део овог програма био је посвећен сећању на Милунку Видаковић, добротворку школе у Врњцима.  Изведено је неколико скечева и музичких нумера у којима су учествовали ученици од најмлађих до највиших разреда. После тога су представљени појединачни успеси ученика и њихових наставника постигнутих у прошлој школској години на такмичењима из разних предмета.

Осим сале која је била свечано декорисана, приметно је било да је ограда школе била лепо окићена зеленим гранчинцама што је традиција за Ђурђевдан.

М.В.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial