Skip to content

Document Header

Дан школе “Попински борци”

Дан школе “Попински борци” published on

Основна школа „Попински борци“ почела је са радом 1869. године. Поред матичне школе настава се одржава и у издвојеним одељењима у Пискавцу, Липови и Станишинцима. Дан школе, 13. октобар, свечано је обележен у Белој сали, у  школи уз присуство бројних гостију, представника локалне самоуправе, директора установа, институција, пензионисаних просветних радника, родитеља и ученика.Dan skole E

–Јако је важно да у основној школи ученик научи како добро живети са собом и другима. Сви ми, чланови овог колектива, са дневником или без њега, заједно, волимо ову професију. У њој се спорије стари, а радити са децом, значи увек бити на извору младости и непресушне енергије. И ништа се не може мерити са осмехом и срећом у очима детета. Унапређење квалитета школе је задатак сваке школе. Чинимо значајне кораке на побољшању услова рада, пре свега у издвојеним одељењима у Пискавцу и Липови, захваљујући подршци локалне самоуправе, рекла је у поздравном говору директорка Школе Славица Живковић.

Углед Школе потврдили су марљиви, креативни и посвећени наставници и ученици на бројним такмичењима. Током протекле школске године Школу су на републичким такмичењима представљала 44 ученика. Дан школе био је прилика да директорка уручи књиге и захвалнице ученицима који су постигли успех на такмичењима, као и њиховим наставницима.Dan skole

– Врњачка Бања следеће године прославља 150 година постојања и активног бављења туризма, а 2019. године прослављамо 150 година од када је у Врњцима отворена прва школа и када су први пут отворена врата врњачким ђацима. Један велики јубилеј који показује да ми имамо традицију у постојању нашег места, као и традицију у образовном систему у нашем месту. Та традиција је и дала овакве резултате, генерације које су будућим генерацијама остављале простора да виде шта су претходници урадили. Уз сав ваш труд и залагање, као и резултате које пратим последњих година, све ваше разумевање за ситуацију која јесте у просвети у читавој држави, ја могу да вам се захвалим у име Општине Врњачка Бања, у име друштва и заједнице коју представљамо у нашој општини, да вам пожелим да овакав рад, труд и пожртвованост остварите и у наредним годинама и тиме очувате и традицију и углед врњачке школе „Попински борци“, али и других школа, поручио је председник општине Бобан Ђуровић.

Уследио је културно уметнички програм. Наиме, ученици трећег разреда, уз помоћ својих учитеља, са пуно љубави припремили су оригиналну представу, спој традиционалног са сваременим. За исказани труд и таленат добили су заслужујући аплауз.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial