Skip to content

Document Header

Дани Норвешке у Врњачкој Бањи

Дани Норвешке у Врњачкој Бањи published on

Манифестација Дани норвешке културе одржава се у Врњачкој Бањи од 24. до 26. априла. Манифестација  је део званичног календара дешавања у години прославе јубилеја 150 година организованог бављења туризмом.norveska 1

Идеја за ову манифестацију проситекла је  из дугогодишњег пријатељства и братских односа са норвешком општином Хатфјелдал. Mанифестацију реализују Oпштина Врњачка Бања, Туристичка организација, Културни центар и Народна библиотека „Др Душан Радић“ уз техничку подршку норвешке Амбасаде.  Поред позоришне представе и краткометражних филмова, чију највау можете видети у наставку текста, Врњчани и гости имаће прилику да погледају и изложбу фотографија „Предели Норланда“ и присуствују представљању књига норвешких аутора уз мини концерт деце из Хатфјелдала и Врњачке Бање.

Дани Норвешке у Врњачкој Бањи започеће позоришном представом “У Норвешку у смрт” 24. априла, која ће се одржати у врњачком Биоскопу са почетком у 20 часова.

У Замку културе 25. априла биће отворена изложба фотографија Кристофера Долмана „Предели Норланда“ са почетком у 18 часова. У сали Биоскопа одржаће се пројекција филма „Остати жив“ са почетком у 20 часова.

У салону Библиотеке 26. априла са почетком у 19 часова одржаће се књижевно вече на коме ће Владимир Бајац из издаваштва „Геополитика“ представити два књижевна дела норвешких писаца. У биоскопској сали у 20 часова биће приказан норвешки филм „Оптимиста“.

 

Програм манифестације у Биоскопу:

24. април ДАНИ НОРВЕШКЕ КУЛТУРЕ  

Позоришна представа

У НОРВЕШКУ У СМРТ

Режија: Дејан Јанковић

Улоге: Никола Јездић,Јанко Цекић и Милан Вучковић

Пројекција почиње у 20 h, улаз слободан.

25. и 26. април ДАНИ НОРВЕШКЕ КУЛТУРЕ 

25. априлОСТАТИ ЖИВ

26. априлОПТИМИСТА

Пројекције почињу у  20 h, узлаз слободан.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial