Skip to content

Document Header

Делегација из Уједињених Арапских Емирата посетила “Меркур”

Делегација из Уједињених Арапских Емирата посетила “Меркур” published on

Занимљив је податак да УАЕ годишње за рехабилитацију својих пацијената у свету издваја око 50 милиона долара.Delegacija UAE

Када говоримо о нашем окружењу, из Емирата су пацијенте слали у Мађарску, Словачку и Чешку. Међутим, сада је и Србија са својим лечилиштима али и ценом, постала конкурентна поменутим државама.

Представници Министарства здравља УАЕ обишли су 16. маја Специјалну болницу „Меркур“. Делегацију су чинили др Мохамед Салим Ал Олама, подсекретар у Министарству здравља, др Еаса Ал Мансори, шеф Кабинета за интернационалне односе у здравству и др Дејан Степић.

Представници болнице „Меркур“ су и кроз кратку презентацију и обилазак капацитета представили делагацији УАЕ своје услуге и садржаје.Delegacija UAE 2

– Оним што сам видео до сада сам врло импресиониран, и не видим разлог да у будућности велики број пацијената овде не долази на третмане. УАЕ и Србија имају стратегијске односе које покушавамо да учврстимо на пољу здравствене индустрије. Србија је врло позната по своја три рехабилитациона центра, и ми смо овде да видимо како су ови центри организовани, како раде и какве су предности установа, како би смо у будућности слали пацијенте у Србију на рехабилитацију. Комбинација примене природног фактора и врхунске медицине није тако уобичајена, и то је велика предност, рекао је др Мохамед Салим Ал Олама.

Дијабетес је, такође, подручје потенцијалне сарадње, с обзиром да студије показују да око 20 одсто становништва у УАЕ болује од шећерне болести. Јединствен третман дијабетеса у „Меркуру“ препознат је као достигнуће на светском нивоу и награђен на самиту лидера „Достигнућа 2017“ у Лондону.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial