Skip to content

Document Header

Делегација Врњачке Бање у Норвешкој амбасади

Делегација Врњачке Бање у Норвешкој амбасади published on

Поводом организовања манифестације Дани Норвешке културе , делегација Врњачке Бање коју су чинили Душан Стевановић, помоћник председника Општине, Јасмина Трифуновић, руководилац Одсека за послове органа Општине и Виолета Костић, саветница за информисање, 14. марта присуствовала је састанку у Амбасади Краљевине Норвешке у Београду са амбасадором Њ.Е. Арнеом Санес Бјорнстадом.norveska amb. 2

Манифестација Дани норвешке културе одржавају се у Врњачкој Бањи од 24. до 26. априла и они су део званичног календара дешавања у години прославе јубилеја 150 година организованог бављења туризмом. . Идеја за ову манифестацију је проситекла из дугогодишњег пријатељства и братских односа са норвешком општинмом Хатфјелдал. Отварању  манифестације присуствоваће и Амбасадор Краљевине Норвешке али и председник норвешке комуне Хатфјелдал Харад Ли.  Целокупну манифестацију реализују општина Врњачка Бања, Туристичка организација, Културни центар и Народна библиотека „Др Душан Радић“ уз техничку подршку норвешке Амбасаде.

У току манифестације, врњчани и гости имаће прилику  да погледају позоришну представу „У Норвешку у смрт“,   краткометражне филмове,  изложбу фотографија „Предели Норланда“ и присуствују представљању књига норвешких аутора уз мини концерт деце из Хатфјелдала и Врњачке Бање.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial