Skip to content

Document Header

Девети конгрес НАУЗР Србије

Девети конгрес НАУЗР Србије published on

У Конгресној сали Хотела „Zepter“ одржан је 9. конгрес Националне асоцијације удружења здравствених радника Србије од 11. до 15. октобра, под покровитељством Коморе медицинских сестара и здравствених техничара Србије, огранак Крагујевац и Министарства здравља Републике Србије.NAUZRS

– Добро дошли на Девети конгрес НАУЗР Србије са међународним учешћем. Потрудили смо се да ове године едукативна предавања добију мултидисциплинарни карактер, јер нам је био циљ да појединим презентованим темама дамо шири контекст. На Конгресу ће бити презентовани и радови у виду усмених саопштења и постер-презентација, чиме смо дали могућност свим профилима здравствених радника да покажу своја лична искуства у медицинској пракси, рекао је Небојша Вацић, председник НАУЗР Србије приликом отварања Конгреса.

Пленарна тема била је „Акне и исхрана: чињенице и контроверзе“, аутора проф. др Иване Бинић, редовног професора Медицинског факултета Универзитета у Нишу. Конгрес који је акредитован за лекаре, стоматологе, фармацеуте, биохемичаре, медицинске сестре и здравствене техничаре окупио је преко 1.500 учесника.

У оквиру Конгреса одржан је и састанак Управног одбора. Председавао је Небојша Вацић у присуству генералног секретара Славице Ђорђевић из Пожаревца, Слађане Петровић из Крагујевца, Наташе Ћургус из Вршца, Горгане Јовановић из Врњачке Бање и Тање Крстић Стаменовић из Пирота.NAUZRS 2

– После четири и по година постојања НАУЗРС-а, могу да кажем да смо утростручили број чланова и унапредили сестринску професију квалитетом одржаних едукација. Оно што нас издваја од осталих асоцијација, то је да наши чланови не плаћају котизацију.

Драго нам је што од самог почетка наше конгресе одржавамо у прелепој Врњачкој Бањи. Пријатно смо изненађени са Хотелом „Zepter“, високим нивоом услуге, дивном сарадњом са менаџментом хотела и изванредним условима Конгресног центра, тако да настављамо сарадњу, рекао нам је Вацић.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial