Skip to content

Document Header

ДЕЗИНФИКОВАНИ ОБЈЕКТИ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „РАДОСТ“

ДЕЗИНФИКОВАНИ ОБЈЕКТИ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „РАДОСТ“ published on

Након ванредног стања током ког  ПУ „Радост“ није радила, 4. маја фирма „Авенија плус“ обавила је комплетну дезинфекцију објеката који су своја врата за малишане отворили 11. маја.

– Сходно свим прописима које је поставило Министарство здравља, Министарство просвете и Влада РС, ми смо кренули са дезинфекцијом свих наших објеката а најпре  објеката „Радост“ и  „Колибри“ па и свих осталих наравно. Дезинфекција свих 3.400 квадрата фирма „Авенија плус“ ради као донацију тако да смо ми као установа изузетно  задовољни, срећни и свакако захвални фирми „Авенија“ што су нам изашли у сусрет  да за наше малишане када крену у вртић све просторије буду дезинфиковане. Наше спремачице су пре тога дезинфиковале све играчке, спаковале их и сада  ево радимо дезинфекцију. Што се тиче запослених обезбедили смо довољан број маски и рукавица а обезбеђен је и довољан број дезо-баријера, рекла је директорка ПУ „Радост“ Драгана Хаџи Ристић.

Све препоруке ресорног Министарства и Владе Републике Србије су испоштоване а одређене мере мораће да спроводе и сами родитељи. Наиме,  Влада РС и Министарство просвете и здравља дали су своје обавезујуће препоруке како би требало да се улази у објекте.

– Родитељи морају да имају маску и рукавице и без тога улаз неће бити дозвољен. Када  изувају дечицу, обавезно је растојање од два метра  и ја их молим да буду стрпљиви и  да сачекају једни друге.  Такође бих препоручила да не долазе у последњем тренутку у вртић  да би имали времена да припреме дете како треба а деци ће се у групи дезинфиковати рукице. Уколико васпитач примети или дете покаже било какве симптоме у смислу, кашља, цурења носића и слично, ти родитељи ће бити позвани и у обавези су да одмах  дођу и узму своје дете из вртића јер ми морамо да мислимо и на наше  запослене који такође могу да добију инфекцију и евентуално је  пренесу својим породицама, рекла је  директорка ПУ „Радост“ Драгана Хаџи Ристић.

Пре почетка поновног рада вртића свим запосленима и васпитачима и помоћном особљу урађени су брисеви од стране Института за јавно здравље Краљево.

А.С.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial