Skip to content

Document Header

Дигитална пројекција филма “Лепота порока”

Дигитална пројекција филма “Лепота порока” published on

Култно остварење српског Фелинија,  Живка Николића, „Лепота порока“ које је дигитално рестаурирано у оквиру пројекта „Вип Кинотека“, биће приказано у среду 06. јуна у Културном центру Врњачке Бање (биоскоп) у 20 часова (улаз слободан).lepota por. 1

Југословенски класик из 1986. године је својевремено окупио великане нашег глумишта попут Петра Божовића, Мире Фурлан, Мире Бањац, Милутина Миме Караџића, Миодрага Микија Крстовића, Еве Рас, Весне Пећанац, Боре Стијепановића, Добриле Ћирковић, Јасне Бери, Боре Беговића, Мила Мирановића и других. Остварење је окарактерисано као комедија и врло огољено представља са једне стране традиционални начин живота у црногорским брдима, а са друге онај у приморју који је лишен свих моралних вредности.

Пројекат „Вип Кинотека“ има за циљ да сачува и заштити остварења која су обележила српску кинематографију, а проглашена су за национално културно добро од великог значаја. Овим пројектом који тренутно обухвата десет филмских остварења снимљених у периоду од 1967. до 1993. године, започет је дуго очекивани процес дигиталне рестаурације српског филмског наслеђа.

До краја ове године, у оквиру овог пројекта, биће дигитално рестаурирано још пет филмских остварења која су обележила српску и регионалну кинематографију.

Добро дошли.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial