Skip to content

Document Header

ЂАК И СПОРТИСТА ГЕНЕРАЦИЈЕ ОШ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“

ЂАК И СПОРТИСТА ГЕНЕРАЦИЈЕ ОШ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“ published on

СОФИЈА МУТАВЏИЋ И КРИСТИНА ПЕТРАШИНОВИЋ

????????????????????????????????????

Основна школа „Бранко Радичевић“ Вранеши једногласно и с поносом истиче имена Софије Мутавџић и Кристине Петрашиновић, ђака и спортисте генерације 2018/2019. године.

Софија Мутавџић је завршила осми разред, као и све претходне, са одличним успехом и многобројним петицима. Носилац је дипломе „Вук Караџи“ и пет посебних диплома. Рођена је 27. августа 2004. у Краљеву и живи у Подунавцима са мамом Зорицом, татом Зораном и млађим братом Петром.

Софија је била учесник многих и разноликих такмичења са изванредним постигнућима. Поред свега, она је и добар друг, добар сарадник и помоћ при учењу својим вршњацима. Омиљена је у друштву јер увек помаже слабијима и споријима. Лако се може стећи утисак да Софија учи са лакоћом, ипак истина је да иза њеног успеха стоје небројени часови рада, труда и упорности.

Кристина је рођена 16. јуна 2004. године у Краљеву. Живи у Подунавцима са мамом Љиљаном, татом Бојаном и старијим братом Филипом. Поред доброг успеха у школи остварила је и изузетне резултате борећи се у игри под именом наше школе. Показала је да уме да буде део тима који ниже победе. Са изузетним осећајем за другога, Кристина је своје другарице умела да мотивише и од њих извуче оно најбоље како би заједничким снагама донели пехаре.

Кристина је још од трећег разреда почела активно да учествује на многим спортским такмичењима: у малом фудбалу, рукомету, кошарци, атлетици. Најзапаженије и највредније резултате постигла је са екипом у малом фудбалу, где се као најбољи стрелац са екипом два пута за редом пласирала на Републичко такмичење, међу 8 најбољих екипа из целе Србије. Члан те екипе била је и њена другарица из одељења VIII3 Софија Мутавџић. Црвена Звезда препознала је у нашој Кристини таленат и прихватила је као свој део, део тима који добија!

Обе ученице су веома захвалне својим наставницима, учитељицама, директору школе Срећку Ваљару као и разредној Јелени Мајкић на несебичној подршци током досадашњег школовања.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial