Skip to content

Document Header

ЂОРЂЕ ПЕТРОВИЋ ОСВОЈИО НАГРАДУ ЗА НАЈБОЉИ ПРОМОТИВНИ ТУРИСТИЧКИ ФИЛМ „БОЈЕ ВРЊАЧКЕ БАЊЕ“

ЂОРЂЕ ПЕТРОВИЋ ОСВОЈИО НАГРАДУ ЗА НАЈБОЉИ ПРОМОТИВНИ ТУРИСТИЧКИ ФИЛМ „БОЈЕ ВРЊАЧКЕ БАЊЕ“ published on

Трећи Интернационални фестивал „Врмџа фест“ одржан од 4. до 6. јула промовише најбоље приче о људима у природи. Организатор овог Фестивала у селу Врџма подно Ртња је тамошња месна заједница уз покровитељство Општине Сокобања.

 Од 56 пристиглих радова у више категорија у ужи избор ушло је њих 24. По мишљењу стручног жирија, у саставу: Бернардин Модрић из Ријеке, председник и чланови Саша Ђорђевић и Дејан Дабић у категорији најбољи промотивни туристички филм је филм „Боје Врњачке Бање” аутора Ђорђа Петровића из Врњачке Бање.

– Циљ овог краткометражног филма је да кроз сва четири годишња доба дочара лепоту и једноставност живљења како људи који живе у Врњачкој Бањи, тако и великог броја туриста који уживају у дугим шетњама врњачком Променадом и парком. У кадровима филма може се наћи одговор на питање зашто баш ово место носи титулу краљице и шта је оно што посетиоце мами и увек изнова враћа у нашу Бању. Порука филма је да људи уживају у лепоти боја Врњачке Бање.

Филм је настао коришћењем timelapse технике, од 20.000 фотографија, и то поводом великог јубилеја 150 година организованог туризма у Врњачкој Бањи. Премијерно је приказан на отварању 42. Фестивала филмског сценарија 2018. године. На филму сам радио годину и по дана, уз асистенцију Марка Петровића, рекао нам је Ђорђе Петровић.

Публика је уживала у пројекцији филма, а о утисцима најбоље сведочи велики аплауз. Готово сви су пожелели да се истог трена нађу у Врњачкој Бањи.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial