Skip to content

Document Header

Добро посећен клавирски концерт

Добро посећен клавирски концерт published on

Културни центар Врњачке Бање у Замку културе  23. маја је  организовао клавирски концерт Слободанке Пајић. Концерт је најавила,  и о уметничком раду пијанисткиње говорила  Јелена Боровић Димић, виши кустос у Замку културе.pajic

На почетку концерта Слободанка Пајић свирала је етиде Василија Мокрањца, затим етиде Александра Скрјабина, а завршница је припала различитим музичким формама – свита, манует, прелидији, Клода Дебисија. Наравно, музичко умеће је највише дошло до изражаја код извођења Дебисијевих дела.

Слободнака Пајић рођена је у Кладову 1976. године где је завршила Основну музичку школу на клавирском одсеку. Школовање је наставила у Нишу и Приштини. Као ученица и студент учествовала је на фестивалима и међународним такмичењима на којима је освајала награде. Од 2007. ради на Факултету уметности у Нишу на Катедри за комплементациони клавир у звању доцент. У исто време постала је и члан камерног састава Дуо „Dolcezza“ са сопраном Анитом Ферлеж Ераковић.

Публика, међу којима су у већем броју били учесници математичке манифестације „Златни мост“, лепо је примила клавирско извођење Слободанке Пајић коју је испратила великим аплаузом.

М.В.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial