Skip to content

Document Header

Добро посећен клавирски концерт

Добро посећен клавирски концерт published on

Културни центар Врњачке Бање у Замку културе  23. маја је  организовао клавирски концерт Слободанке Пајић. Концерт је најавила,  и о уметничком раду пијанисткиње говорила  Јелена Боровић Димић, виши кустос у Замку културе.pajic

На почетку концерта Слободанка Пајић свирала је етиде Василија Мокрањца, затим етиде Александра Скрјабина, а завршница је припала различитим музичким формама – свита, манует, прелидији, Клода Дебисија. Наравно, музичко умеће је највише дошло до изражаја код извођења Дебисијевих дела.

Слободнака Пајић рођена је у Кладову 1976. године где је завршила Основну музичку школу на клавирском одсеку. Школовање је наставила у Нишу и Приштини. Као ученица и студент учествовала је на фестивалима и међународним такмичењима на којима је освајала награде. Од 2007. ради на Факултету уметности у Нишу на Катедри за комплементациони клавир у звању доцент. У исто време постала је и члан камерног састава Дуо „Dolcezza“ са сопраном Анитом Ферлеж Ераковић.

Публика, међу којима су у већем броју били учесници математичке манифестације „Златни мост“, лепо је примила клавирско извођење Слободанке Пајић коју је испратила великим аплаузом.

М.В.

Please follow and like us:

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial