Skip to content

Document Header

Додељена признања “Капетан Миша Анастасијевић”

Додељена признања “Капетан Миша Анастасијевић” published on

Хотел „Соларис“  12. јуна био је  домаћини  доделе признања „Капетан Миша Анастасијевић“  за подручје  Рашког и Расинског округа .награде

Организатори  су „Медиа Инвент“ из Новог Сада, Универзитет у Новом Саду и Привредна  комора Војводине и Општина Врњачка Бања.

 Признање „Капетан Миша Анастасијевић“ је  својеврсно оцењивање и вредновање предузетничког стваралаштва, које се организује у оквиру пројекта “Пут ка врху”,  настао  пре 18 година, са основном идејом  афирмације привредног и друштвеног стваралаштва Србије. Поред Србије, пројекат се од 2016. године спроводи и у Републици Српској.

Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић поздравио је све присутне и пожелео добродошлицу. Истакао је да је Врњачка Бања почаствована што се овако битан догађај  са веома престижним наградама одржава у Бањи, и то у години јубилеја, када се  прославља 150 година организованог бављења туризмом . Честитао је свим добитницима, нарочито Врњчанима који су заслужено  добили ово велико произнање,  и који су својим радом, трудом и делом  промовисали и уткали себе у живот Врњачке Бање. „Веома сам поносан одабиром људи који данас добијају престижне награде. Неки од њих су заслужни деценијама за Врњачку Бању, неки су последњих година дали велики допринос. Многи су радили збод народа и друштва, а то су људи из света политике, много је оних који су радили из ентузијазма и љубави према ономе што раде, а то су наша удружења. Веома сам поносан што сам и ја пре две године добитник овог признања, призања које је уручено за развој локалне самоуправе“- истакао је Бобан Ђуровић.

Афирмација привредног и друштвеног стваралаштва Србије кренула је из Новог Сада Европске престонице културе  за 2021. године. Награда носи име познатог српског трговца Мише Анастасијевића, добротвора из 19. века који је трговао Дунавом од Беча до Црног Мора. Установљено признање (Плакета и Златник са ликом Мише Анастасијевића) уметничко је дело Љубише Манчића, академског вајара из Београда.solaris nagrade

У музичком делу програма учествовале су Милица Ћирић и Катарина Богићевић, представнице Врњачке Бање на такмичењу „Србија у ритму Европе“, које су отпевале химну„Боже правде“и песму којом представљају свој град на такмичењу, као и ученице Музичке школе „Стеван Мокрањац“, Милица Петрушић, Милица Трифуновић , Ања Јосифовић.

Директор „Медиа Инвента“ Владо Маркановић овом приликом је честитао свим добитницима признања- „ништа човека не чини тако срећним као његово властито убеђење да је учинио све што је могао улажући у свој рад, своје властите способности“.

Стручни жири је радио у саставу: председник жирија- проф. др Радован Пејановић, Универзитет у Новом Саду, чланови: мр. Драгослав Ђукић, Привредна комора Војводине, Перо Зубац, песник и књижевник из Новог Сада, Милош Ненезић, председник Скупштине Привредне коморе Србије и Уније послодаваца Србије, проф. др Милица Костић Станковић, Универзитет у Београду и Влада Маркановић, директор „Медиа Инвента“.

Централна свечаност, након додела регионалних награда у већем  броју градова у Србији, одржава се у Новом Саду , у Матици српској, на Благовести 7. априла.

Програм је водио новинар Миливоје Бештић.

 

Признања су додељено за 22 привредна и друштвена субјекта Рашког и Расинског округа, а међу њима су добитници и Врњачни који су се истакли својим радом.

Награду „Капетан Миша Анастасијевић“ за  несебичан развој Врњачке Бање и региона добио је Родољуб Џамић, дугогодишњи председник Општине,народни посланик. Посебно се залагао за изградњу путне  инфраструктуре, развоју културе, унапређењу здравствене и социјалне заштите као и развоју месних заједница.

-награду за висок ниво образовања и афирмације хотелијерства и туризма уручена је проф. др Драгу Цвијановићу, декану Факултета за хотелијерство и туризам Врњачка Бања;

-награда за хуманост и унапређење квалитета живота и здравља жена добио је Женски центар „Милица“. Награду је примила Весна Бонџић, председница удружења.

награда за Квалитет примарне здравствене заштите у региону додељена је Дому здравља „Др Никола Џамић“, директорка др Весна Малићанин.

– награду  Лидер  туристичке понуде у региону добио је  Хотел „Соларис ресорт“. Награду је примила Нина Стаменић, менаџер  хотела.

-награду је добила фирма „Флуидотехник“;

 

 

Хотел “Соларис” је као почасни домаћин овогодишње доделе награда “Капетан Миша Анастасијевић” и добитник ове престижне награде, где су  након завршетка званичног програма, учесници могли и сами да се увере зашто је баш Соларис лидер у региону.

Н. П.

 

 

                                                                                                 

                                                                     

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial