Skip to content

Document Header

Докле се стигло са аква парком?

Докле се стигло са аква парком? published on

За аква парк, као један од капиталнијих објеката, који ће Врњачка Бања добити, урађен је урбанистички пројекат. (ВИДЕО)akva park vrnjacka banja novineНакон израде урбанистичког пројекта аква парка и јавне презентације која је обављена, следи израда главног пројекта.
Пројекат аква парка, чија је вредност шест милиона евра, биће израђен на локацији садашњег стадиона Рај, на површини од 3,27 хектара. Пројекат предвиђа изгрању модерног и атрактивног садржаја за 2900 посетилаца. Носилац инвестиције је конзорцијум три фирме: Алекс Компани, Амига и ОТ инвест.
За аква парк, као један од капиталнијих објеката, који ће Врњачка Бања добити, урађен је урбанистички пројекат, чији је носилац “Атеље АЛ” д.о.о, Врњачка Бања. Након одобрења Јавног предузећа “Дирекција за плнаирање и изгрању” Врњачка Бања, уследила је јавна презентација, од 01-07.октобра 2015. године, у згради Општинске управе Врњачка Бања, током које су сва заинтересована лица могла да изврше увид у урбанистички пројекат, као и да своје примедбе и сугестије на планирана решења, у писаној форми, доставе Служби за урбанизам, еколошке и имовинско-правне послове.

“Чињенице су да су инвеститори до сада уплатили 30 милиона динара општини Врњачка Бања на име закупа, да су урадили урбанистички пројекат, што је био и услов уговора. Након јавне презентације, следи израда главног пројекта. Урбанистичким пројектом, инвестирори су добили локацијску дозволу, чиме и могућност да раде земљане радове. Међутим, оно што је неопходно напоменути, то је да пре издавања грађевинске дозволе, односно израде главног пројекта не постоји никаква могућност озбиљнијих радова. По мени, практичније је да радови отпочну оног тренутка, када се добије дозвола за главни пројекат. До тада ће, фудбалски клубови и сви остали, као што је био и случај претходна четири месеца, откад су инвеститори закупци простора, моћи да користе терен “Рај”. У међувремену ћемо оспособити терен за фудбал, тако да су овакав начин и динамика нешто што је најлогичније и најпрактичније за нас”, речи су Ненада Манојловића, помоћника председника општине Врњачка Бања.
Аква парк свакако предствавља добру прилику да се употпуни туристички садржај Врњачке Бање, а тиме и да се повећа број туриста. Оно што све Врњчане интересује, то је термин, када би аква парк и био пуштен у функцију.
“Рок за извођење радова је 18 месеци. У основи да ли ће то да буде деофазно, у 2016-ој или ће се инвеститори одлучити да цео аква парк отворе, у једној фази, у 2017-ој години, њихова је одлука и њихово право. Чињеница је, да ће тај објекат радити лети. Према томе, они тај рок могу да испуне и негде у пролеће, али аква парк у функцију неће пустити пре лета. Оно што што се мора испоштовати, то је да комплетан пројекат буде готов за 18 месеци, од издавања грађевинске дозволе”, закључује Манојловић.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial