Skip to content

Document Header

Дом здравља добио апарат за ултразвучни преглед

Дом здравља добио апарат за ултразвучни преглед published on

Након пет година упорних настојања,  Дом здравља „Др Никола Џамић“ добио је  апарат за ултразвучни преглед.ultrazvuk 2

Званичној примопредаји која је обављена у простроријама Дома здравља 27. октобра,  присуствовали су  представници Комерцијалне банке и Фонда Б92 који су значајно помогли набавци апарата, као и представници наше Општине. Ову акцију су покренуле чланице Женског центра „Милица“ свесне значаја ултразвучног апарата за превенцију рака дојке. Сам апарат поседује три сонде и то вагиналну, линеарну (за преглед дојке) и сонду за мека ткива.  Током периода од пет година Женски центар „Милица“  успео је да упорним настојањима прикупи половину потребног новца, док је друга половина обезбеђена захваљујући Фонду Б92 и Комерцијалној банци као део њихове кампање „Заједно за бебе“.

Акција са идејом набавке ултразвучног апарата започета  је 2012. године прикупљањем 2.500 потписа, а затим се приступило и прикупљању средстава. То је рађено на хуманитарним манифестацијама попут „Васкршњег јутра“, затим хуманитарним  свиркама „Добар звук за ултразвук“. Наредне године је покренута кампања „На чијем је сату ваших пет минута“.ultrayvuk 1

 Кампању су значајно подржали многи врхунски спортисти попут Андрее Лекић, Милице Мандић, Александра Дреновака, Јелене Трифуновић, женске рукометне репрезентације Србије, футсал клуба „Олимп“… Акцију су својим несебичним донацијама подржали и Општина Врњачка Бања, велики број грађана, успешни предузетници, наши исељеници из Канаде, удружења, ђаци… Након цероменије примопредаје ултразвучног апарата представници Фонда Б92 и Комерцијалне банке су били гости Женског центра „Милица“ у чијим је просторијама обележена слава овог удружења,  Св. Петка.

 

М.С.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial