Skip to content

Document Header

Дом здравља добио нов ултразвучни апарат

Дом здравља добио нов ултразвучни апарат published on

У Дому здравља „Др Никола Џамић“ у Врњачкој Бањи средином јуна стигао је нов ултразвучни апарат за савремену дијагностику,  купљен средствима из донација ЖЦ „Милица“ и фондације Б 92.dom zdravlja

Били смо присутни када су техничари монтирали нов апарат, а према речима директорке Дома здравља, др Весне Малићанин обезбедиће се у најкраћем року и остали потребни услови за рад овим новим ултразвуком, а оно што је још важније потребно је обучити кадар који ће радити новим апаратом.

Поред директорке Дома здравља, овом лепом догађају присуствовала је др Јелена Дишовић Ђукић, начелница Службе за здравствену заштиту деце, школске деце и жена,  др Светлана Марић, шеф Гинекологије са медицинским сестрама, као и из ЖЦ „Милица“ Весна Бонџић и Мирјана Ђурашевић.

Замолили смо Весну Бонџић, председницу ЖЦ „Милица“ да да изјаву поводом набавке апарата чиме је окончан дугогодишњи рад на прикупљању средстава у настојању да се обезбеди квалитетна и савремена дијагностика за преглед жена.

-Женски центар „Милица“ је донацијама грађана и малих предузетника успео да обезбеди половину средстава за куповину ултразвучног апарата, а захваљујући Фонду Б 92 и акцији „Заједно за бебе“ обезбеђен је и други донатор- Комерцијална банка која је уплатила остатак новца. Данас смо присуствовали обуци на новом апарату који има три сонде, као и колор доплер. Захваљујемо се грађанима, фирмама, музичарима Врњачке Бање, спортистима који су подржали и донирали за куповину апарата. Посебну захвалност дугујемо Даши Сташић која је анимирала људе из дијаспоре да се прикључе акцији, изјавила је Весна Бонџић.

М.В.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial