Skip to content

Document Header

ДОМИНАЦИЈА ВРЊАЧКОГ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА

ДОМИНАЦИЈА ВРЊАЧКОГ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА published on

Јубиларни 60. републички фестивал музичких и балетских школа Србије одржан је од 7. до 13. маја у Основној музичкој школи „Стеван Мокрањац“ у Зајечару. festival muzickih i baletskih skola vrnjacka banja

Јубиларни 60. републички фестивал музичких и балетских школа Србије одржан је од 7. до 13. маја у Основној музичкој школи „Стеван Мокрањац“ у Зајечару. Део екипе Музичке школе „Стеван Мокрањац“ чинили су и Врњчани, Александар Илијовски (виолина) и Павле Добић (клавир), ученици Анушке Николић и Иване Цветковић. Наступали су 10. маја. Дуо „Дечаци“  освојио је прву награду, а свирали су композицију за виолину и клавир „У варварском стилу“ домаћег композитора Војне Нешић, Крагујевчанке која је изузетно цењена и ван Србије.

  • Интересантно је да је ова композиција својевремено написана за моју професорку Мају Јокановић. Ја сам је одсвирала као студент, и ево, после 25 година наши ученици су је извели на такмичењу и освојили максималних сто поена, рекла нам је проф. Анушка Николић.

На основу сумираних комплетних резултата свих учесника из око 70 школа, МШ „С. Мокрањац“ заузела је прво место, као и прошле године.

М.Ст.Ј. 

ЦРВЕНИ КРСТ ВРЊАЧКЕ БАЊЕ ОБЕЛЕЖИО СЛАВУ

СВ. ЈОВАН КРСТИТЕЉ БИО ЈЕ ВЕЛИКИ ХУМАНИСТА

Општинска организација Црвеног крста је 21. јануара обележила своју крсну славу, Св Јована Крститеља у присуству чланова и активиста  ове организације као и општинског руководства, Ивана Радовића, председника Скупштине општине и Ивана Џатића, заменика председника Општине. Ове године, због мера предострожности и корона вируса  славски колач пресечен је у врњачком храму Рождества Пресвете Богородице. У име Општинске организације Црвеног крста Врњачка Бања, присутне, у сали Црвеног крста, је поздравила председница, др Весна Малићанин.

-Хвала вам  што сте дошли да заједно прославимо нашу крсну славу и нашег заштитника Светог Јована Крститеља. Захваљујем се председнику Скупштине општине и заменику председника Општине који су овде са нама и секретару  ОО ЦК Слободану Дишовићу  који је синоним Црвеног крста Врњачка Бања. ОО Црвеног крста може да се похвали својим резултатима рада и да обећа да ће у наредном периоду  наставити предано да ради  и помаже тамо где је најпотребније. Трудићемо се  да из године у годину будемо све успешнији. Свима вама честитам славу, као и свим нашим суграђанима који данас славе желим срећну славу, мир и благостање, рекла је председница ОО ЦК Врњачка Бања, др Весна Малићанин.

Гостима се потом обратио Слободан Дишовић подсетивши да је у Жичи добијен благослов да ОО ЦК Врњачка Бања слави великог хуманисту Св. Јована Крститеља. Рекао је и то да је у центру пажње ове организације брига о човеку. У току прошле године спроведено је више хуманитарних акција и акција добровољног прикупљања крви. У сарадњи са месним одборима Црвеног крста организовано је 13 акција и прикупљено је више од 350 јединица крви. Бележи се пад од око 30 одсто, а разлог је пандемија корона вируса. Свим даваоцима се у име Црвеног крста се захвалио са жељом да их здравље служи и да се поново одазову у новим акцијама. Похвалио је и припаднике Полицијске управе у Врњачкој Бањи који су организовали две акције и узели учешћа и у свим другим акцијама. У више хуманитарних акција подељено је 2.500 пакета нашим најсиромашнијим суграђанима, старачким домаћинствима и деци у стању социјалне заштите и ометеној у развоју. У протеклој години Црвени крст имао је добру подршку наше Општине.   

Присутнима је славу честитао Иван Џатић пожелевши да се осећај и брига за људе у невољи развија код што већег броја наших суграђана. Помоћ пристигла у право време се не заборавља. Похвалио је запослене у Црвеном крсту јер треба имати стрпљења за све захтеве и проблеме угрожених. По његовим речима, Општина Врњачка Бања је у сарадњи са Кризним штабом и Црвеним крстом определила једнократну новчану помоћ у износу од 30.000 динара за породице које су изгубили своје чланове у време короне.

М.В. 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial