Skip to content

Document Header

ДОМИНАЦИЈА ВРЊАЧКОГ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА

ДОМИНАЦИЈА ВРЊАЧКОГ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА published on

Јубиларни 60. републички фестивал музичких и балетских школа Србије одржан је од 7. до 13. маја у Основној музичкој школи „Стеван Мокрањац“ у Зајечару. festival muzickih i baletskih skola vrnjacka banja

Јубиларни 60. републички фестивал музичких и балетских школа Србије одржан је од 7. до 13. маја у Основној музичкој школи „Стеван Мокрањац“ у Зајечару. Део екипе Музичке школе „Стеван Мокрањац“ чинили су и Врњчани, Александар Илијовски (виолина) и Павле Добић (клавир), ученици Анушке Николић и Иване Цветковић. Наступали су 10. маја. Дуо „Дечаци“  освојио је прву награду, а свирали су композицију за виолину и клавир „У варварском стилу“ домаћег композитора Војне Нешић, Крагујевчанке која је изузетно цењена и ван Србије.

  • Интересантно је да је ова композиција својевремено написана за моју професорку Мају Јокановић. Ја сам је одсвирала као студент, и ево, после 25 година наши ученици су је извели на такмичењу и освојили максималних сто поена, рекла нам је проф. Анушка Николић.

На основу сумираних комплетних резултата свих учесника из око 70 школа, МШ „С. Мокрањац“ заузела је прво место, као и прошле године.

М.Ст.Ј. 

ОТВОРЕН ФУДБАЛСКИ ТЕРЕН У ВРЊЦИМА

Министар државне управе и локалне самоуправе, Бранко Ружић и председник општине Врњачка Бања, Бобан  Ђуровић, отворили су новосаграђени фудбалски терен  29. октобра 2019. године у Врњцима.

Отварању су поред бројних грађана Врњачке Бање и мештана Врњаца, присуствовали председник СО Иван Радовић, заменик председника Општине Иван Џатић, заменик председника СО Дане Станојчић, одборници СО, директори јавних предузећа и установа и спортски радници.

Вредност ове инвестиције је 25 милиона динара и то из буџета Министарства 11,5 милиона динара и 13,5 милиона динара из буџета локалне самоуправе. Површина терена је 7.200 м2, са системом за аутоматско заливање терена, природним бусенима траве и заштитном оградом.

Након свечаног отварања, на новосаграђеном фудбалском терену који одговара прописима за професионално такмичење, малишани школе фудбала са територије општине Врњачка Бања, одиграли су прву утакмицу.

Изградња оваквог терена битно доприноси развоју спортског туризма и Врњачкој Бањи и стварању услова за долазак спортиста из фудбалских клубова из земље и иностранства.

С.Станојчић

Please follow and like us:
error20

Please follow and like us:
error20

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial