Skip to content

Document Header

ДОНАЦИЈА ЖЕНСКОМ ЦЕНТРУ „МИЛИЦА“ ИЗ ЧИКАГА

ДОНАЦИЈА ЖЕНСКОМ ЦЕНТРУ „МИЛИЦА“ ИЗ ЧИКАГА published on

Дневни центар „Милица“ 9. фебруара посетила је Мира Гушић, чланица Управног одбора Фондације  „Our Serbs“ (Наши Срби) из Чикага.

Ово је друга званична посета представника ове Фондације, прва је била у јуну 2018. године када је Женски центар обишла  Kathy Fanslow. Том приликом постигнут је договор о партнерству у раду Центра за подршку оболелима и Фондације а донатори из Чикага уплатили су 1.800 $ за покривање основних трошкова у првих шест месеци сарадње. Мира Гушић је приликом посете донала 38 специјалних грудњака за жене којима је ампутирана дојка и на рачун Центра је уплаћено још 1.800$ за наредних шест месеци.

– Чланице Женског центра Милица су захвалне дивним људима из Чикага који разумеју потребе које ове жене имају док пролазе кроз тежак период у животу и колико је важно на том путу корачати достојанствено. Предивнe, квалитетнe грудњаке марке Мakemerry (#makemerry # makemerry body) које смо добили од наших пријатеља из Чикага са поруком „Never alone” (Никад саме) обрадоваће 38 жена, корисница нашег Центра јер жене којима је ампутирана дојка имају право на бесплатну једну протезу и ЈЕДАН грудњак ГОДИШЊЕ, што је за потребе корисница мало. Грудњак и протезу на рачун РФЗО-а могу добити у Дневном центру Милица сваког радног дана од 12-13:30 када донесу налог који им изда изабрани лекар на основу отпусне листе и фотокопије здравствене књижице, грудњаци и протезе и су познате аустријске фирме Анита.

Посету делегације Our Serbs на челу са Kathy Fanslow, наше чланице су очекивале 10. јануара на Донаторској вечери али је посета одложена због непредвиђених околности. Нови сусрет са нашим пријатељима Our Serbs, коме се унапред радујемо, очекује се у јуну ове године. У име свих жена које се труде да кроз овај живот корачају уздигнуте главе носећи своје ожиљке као ордење, захваљујемо се на топлини и разумевању које нам пружате, јер дом је тамо где ти је срце. Хвала свим донаторима који подржавају рад Центра и што уз њих знамо да „Нисмо саме“, изјавила је дипл. инж. маш. Весна Бонџић, председница Удружења ЖЦ „Милица“.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial