Skip to content

Document Header

Драгиња Вуковић победница Међународног тениског турнира “Vrnjačka Banja OPEN 2018”

Драгиња Вуковић победница Међународног тениског турнира “Vrnjačka Banja OPEN 2018” published on

На теренима Спортског центра “Каровић” шесту годину заредом одржан је женски фјучрс “VRNJAČKA BANJA OPEN 2018” од 18. до 26. августа.finale ten.turnira

И ове године генерални покровитељ турнира је општина Врњачка Бања на челу са председником општине  Бобаном Ђуровићем. Организацију турнира новчано је помогао и Тениски савез Србије. Официјални хотел турнира био је реновирани хотел “Фонтана”,чијом услугом и квалитетом су били презадовољни сви,како учеснице турнира тако и судије. Званична вода турнира била је “Врњачко врело”,која је обезбедила воду за све учеснице турнира.
На турниру је у квалификацијама учествовало 55 играчица и још 24 у главном турниру из 16 држава са три континента (Чиле, Јапан, Аустралија…) Први носилац турнира била је 354.-та играчица на WТА листи,  Рускиња Амина Ансхба.
Супервизор турнира био је Вук Николић, кога је последња три дана наследио Стефан Чукић, коме је ово био први професионални турнир са функцијом супервизора.Stefan Čukić, Stevan Karović
Као и сваке године, све учеснице су биле презадовољне теренима, особљем клуба, смештајем и понудом Врњачке Бање .
Турнир је у улози тренера посетила и тренер ФЕД репрезентације Србије Татјана Јечменица која је са нама поделила утиске.
“Морам да признам да сам први пут у Врњачкој Бањи и да сам искрено речено пријатно изненађена самим градићем,љубазним људима и малим, али врло слатким и одлично уређеним тениским клубом. Иако је Врњачка Бања највеће и најпознатије бањско лечилиште у Србији,  привлачан туристички центар за одмор и рекреацију ,нисам очекивала да је тако жив и веома посећен градић.
Што се самог клуба и тениских терена тиче, мали кафић,свлачионице и све остало што је потребно за функционисање истог је чисто,уредно и задовољава све што је неопходно сваком озбиљном играчу.Tatjana Ječmenica
Сами терени који су један од најбитнијих фактора за играче су у одличном стању и види се да се они редовно и добро одржавају, па тако ни сами играчи немају примедбе на њих.
Турнир за овај ранг такмичења је врло квалитетан и ретка прилика за наше играчице да се упишу на WТА листу.
Ја сам овде дошла са две играчице које играју квалификације и искрено се надам да ће имати и неопходне спортске среће, па ћемо се тако што дуже задржати на овако пријатном месту”- рекла је Татјана Јечменица.
Нажалост, овог пута њене играчице није послужила спортска срећа.
У финалу дубла састале су се пар Ана Макхоркина(Русија),Miriana Tona (Италија) и пар Joelle Lillz Sophie Steur (Немачка) и Julzette Maria Josephine Steur (Немачка). Меч је судио Никола Стевовић,  а победу су извојевале сестре из Немачке резултатом по сетовима 6:2,6:3 Draginja Vuković,pobednica
У финалу сингла састале су се први носилац Амина Ансхба (Русија) и четврти носилац Драгиња Вуковић (Србија) . Први пут од када се организује овај професионални турнир, освојила га је једна Српкиња. Драгиња је добила Амину резултатом по сетовима 6:2,6:4. Меч је судила Кристина Вученов Малеташки.
Турнир је протекао у пријатној атмосфери. Све играчице одлазиле су са осмехом чак и после пораза ,јер по њиховим речима ни на једном професионалном турниру се не осећају овако добродошло и са домаћинским пријемом као овде.
Тениски клуб “АС-НС” тренутно ради заједно са Тениским савезом Србије на популаризацији тениса,  па је у складу са тим,  пехар победници уручио председник Тениског савеза Србије Мирко Петровић, који је изразио велику захвалност Бобану Ђуровићу што подржава организацију овако значајног турнира за, пре свега српске играчице, а наравно и за све остале иностране. Ентузијазам који је осетио у Врњачкој Бањи, а који шире председник општине са своје стране и Стеван Каровић испред свог клуба и особља, подстакао је Мирка Петровића да покуша да се у Врњачкој Бањи организују турнири на којима ће учествовати и играчице рангиране у првих 100 на WТА листи.pobednice dubla
Мештани и гости Врњачке Бање још једном су  имали  прилику да уживо гледају професионални тенис. А догодине, надамо се, у домаћинској атмосфери да угостимо и нека од светски познатих имена тениса.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial