Skip to content

Document Header

ДРУГА ФАЗА РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ДОМА ЗДРАВЉА

ДРУГА ФАЗА РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ДОМА ЗДРАВЉА published on

Друга фаза радова подразумева постављање подова и реконструкцију плафона и замену  столарије.

Након потписивања уговора о извођењу радова друге фазе реконструкције врњачког Дома здравља у фебруару месецу, све је требало да буде завршено за 120 дана, међутим актуелна епидемиолошка ситуација у земљи и свету, успорила је радове и није дозволила да иако су започети на време,  буду завршени у предвиђеном року. Након што је епидемиолошка слика мало промењена односно стабилнија, радови су настављени а како би се уверио како теку, исте је у пратњи директорке др Весне Малићанин , 13. августа, обишао председник врњачке Општине Бобан Ђуровић.

– Радови у овом тренутку теку по динамици, међутим осећамо да је потребан неки додатни рок за радове који су тренутно у току. Данас смо донели одлуку да се радови убрзају како би били завршени  у предвиђеном року и  због уговорних обавеза  и због самог функционисања Дома здравља. Иако је функционисање веома отежано, врњачки Дом здравља ипак одговара свим захтевима грађана тако да они у овом тренутку можда и не примећују и не осећају  да се ови обимни радови изводе. Што се тиче саме структуре радова чија је вредност  166 милиона динара, ради се фаза  уређења и побољшања функционалности, улепшавања и модернизације унутрашњости ове зграде. У првој фази уређен је спољашњи изглед, енергетска ефикасност и све оно што је било дотрајало а сада се ради  други део посла где се подиже стандардизација и могу да кажем да ће овај Дом здравља по завршетку свих радова бити један од најуређенијих, најопремљенијих  и најсавременијих обjеката примарне здравствене заштите  у Србији, рекао је председник Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић.

Друга фаза радова подразумева постављање подова и реконструкцију плафона и замену  столарије. Биће урађен нов лифт за пацијенте односно кориснике примарне здравствене заштите а биће постављена и лед расвета. Предвиђен рок за завршетак радова је крај 2020. године. Иначе, средства су обезбеђена из Канцеларије за јавна улагања.

Када радови буду завршени  у Дом здравља укупно ће бити уложено преко  два милиона евра и то је један од начина како локална самоуправа показује одговорност према својим грађанима.

А.С.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial