Skip to content

Document Header

Дрво пријатељства у дворишту Београдског дечјег одмаралишта

Дрво пријатељства у дворишту Београдског дечјег одмаралишта published on

Поводом Великогоспојинског сабора, који се већ трећу годину за редом одржава у Станишинцима, у дворишту Београдског дечјег одмаралишта, Дрво пријатељста су засадили Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања, Иван Радовић председник СО Врњачка Бања и Иван Џатић, заменик председника општине Врњачка Бања.stanisinci

“Мени је велика част и поносан сам на чињеницу да на подручју наше општине, а које је у близини општина и градова које гравитирају око овог простора, направљен овакав амбијент који је заиста права благодет за децу. Многи и не знају да овакво место постоји и колико је ове лепо и пријатно. У не тако давној прошлости, овом месту је претила опасност да изгуби своју егзистенцију, из разлога јер није било улагања и одржавања. Захваљујући добрим људима који су препознали потенцијал овог места, али и људи из МЗ Станишинци, направљено је репрезентативно место за нашу децу, како Врњачке Бање, тако и децу читаве Србије. Веома је велика захвалност наше општине овој институцији, која поред овог одмаралишта у Станишинцима на Гочу, поседује и одамралишта на Тари, Руднику и Букуљи. Имали смо ситуације, где су многе фирме које имају објекте у Врњачкој Бањи  исте запустили, затворили, ставили кључ у браве. Ти одјекти данас, нажалост, поред лепе и уређене Бање нису функционални и у лошем су стању. Међутим, у овом одмаралишту то није случај. Ови људи, који су са стране, воле наше место, воле овај објекат и овај амбијент су оплеменили, а ја очекујем да ћемо следеће године успети и  базен који постоји да репарирамо, како би понуда овог одмаралишта била подигнута на још виши ниво. Ово дрво пријатељства јесте једна симболика, али ће за све нас који смо данас овде, за људе који руководе овим објектом, који воде Месну заједницу Станишинци, који воде општину, представљати сећање на један дан лепопг дружења, на један дан новог почетка и од данас, можемо слободно рећи, једне пружене руке, где ћемо ми као општина заједно са вама, све оно што недостаје, изградити”, истакао је Бобан Ђуровић.023 stan

Директор организационе јединице Београдског дечјег одмаралишта у Станишинцима, Радосав Рале Алексић, захвалио се свим присутнима и истакао да многи нису знали да се ово одмаралиште, које се налази на 17 километара од центра Врњачке Бање, налази на њеном подручју.

“Комплекс одмаралишта “Станишинци на Гочу“ се састоји од два објекта са око 100 лежајева. Дечје собе су са 6 до 10 лежајева, са етажним купатилима. За васпитно особље обезбеђене су собе са сопственим купатилом и телефонома, а корисницима је обезбеђена и перманентна 24- часовна здравствена заштита. У склопу објеката се налазе учионице, пољске учионице, дневни боравци, ТВ сала, продајни пункт, библиотека, терени за мале спортове (кошарку, одбојку, мали фудбал, рукомет) и игралиште са клацкалицама, љуљашкама и пењалицама”, рекао је Алексић.035 staniš.

Великогоспојински сабор, у дворишту Београдског дечјег одмаралишта у Станишинцима на Гочу, организован је 28. августа, 2016. године. У оквиру сабора организована је манифестација Гочки котлић – ревијално такмичење у припреми јела у котлићу по избору такмичара. Сви присутни имали су прилике да посматрају, али и да узму учешће у Народном вишебоју – такмичењу које је обухватало надвлачење конопца, надвлачење клиса, бацање камена с рамена, прескакање пласта сена, скакање у ѕаковима, скок у даљ из места, као и друге традиционлне игре. На језеру “Гочко око” које се налази у дворишту одмаралишта, одржано је такмичење у спортском риболову, које је организовала Риболовачка служба Расина плус из Крушевца, док је за најмлађе био организован забавно-рекреативни програм у паркићу „Бебиленд“.

С.У.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial