Skip to content

Document Header

Два такмичења, две медаље

Два такмичења, две медаље published on

За два месеца, са два велика такмичења Срећко Спасић је у Врњачку Бању донео две медаље.spasic

Спортови снаге због специфичности тренинга, припрема, великог одрицања такмичара и саме природе такмичења увек су заслуживали посебну пажну и посебан однос према спортистима који се таквим спортовима баве.

Наш суграђанин и члан ББК „Буђелан Весна“,  Срећко Спасић,  однос пун поштовања заслужује не само због свега горе наведеног већ и због резултата које непрестано постиже у својој дисциплини.

За два месеца, са два велика такмичења Срећко је у Врњачку Бању донео две медаље. На 22. Отвореном првенству Вршца, у Bench press-у које се одржало се 31. марта 2018 године, са подигнутих 180 кг,  Срећко је освојио треће место. Овај резултат је још већи када се узме у обзир то да је ово првенство најстарије првенство у Европи,  и да му је присуствовао како огроман број такмичара,  тако и председник Светске Pоwеrlifting Федерације, господин Гастон Парага који је судио и донео нови сет врло ригорозних правила.

Срећко се са овим успехом није задовољио и није стао већ је само двадесетак дана касније, на једнако посећеном такмичењу, Србија Опен који је истовремено био и Куп Војводине у Бачком Петровцу поправио резултат и под једнако ригорозним правилима, са дугим задржавањем тегова, окитио се сребрном медаљом са подигнутих 190кг, оставивши иза себе све војвођанске такмичаре.

Срећан сам због медаља, али су ми сада најважнија предстојећа такмичења – рекао је Срећко за наше новине. Оно што морам да урадим је да се захвалим свом тренеру Весни Буђелан, која се доказала као врхунски стручњак и за то на оба такмичења добила признање учесника и организатора.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial