Skip to content

Document Header

ДВАНАЕСТА КОНФЕРЕНЦИЈА ОПШТИНСКОГ ОДБОРА СПС В. БАЊА

ДВАНАЕСТА КОНФЕРЕНЦИЈА ОПШТИНСКОГ ОДБОРА СПС В. БАЊА published on

Дванаеста конференција Општинског одбора Социјалистичке партије Србије Врњачка Бања одржана је 8. децембра у просторијама Општинског одбора. Конференцијом је председавао Родољуб Џамић.  SPS

Делегати су разматрали извештај о раду између две конференције. У извештају се, поред осталог, каже: „Ове, 2018. године СПС је прославио 28 година од свог оснивања. СПС на челу са председником Ивицом дачићем и потпредседницима ГО је увек имала јаку и препознатљиву политику у чијем фокусу је човек као главна вредност и циљ. У складу са тим, својим деловањем и учешћем у власти на локалном нивоу залажемо се за права свих људи који желе да живе од резултата свог рада, знања и образовања, са посебним акцентом на социјалну политику и једнакост, Према томе, наша политика је социјално праведна, солидарна, демократска, државотворна и мирољубива.“

– Ђорђе и ја смо у Скупштини, али ако гледате број два, то је мало, али ако гледате шта ми тамо радимо, онда је то можда и за десет и за више. Начин на који ми заступамо пре свега интересе грађана.

Крупне ствари за ову општину су њен смер кретања, њен развој и да она створи услове да се један број младих људи запосли и да почне да се враћа овде, рекао је у свом обраћању Родољуб Џамић.

Конференцији је присуствовао проф. др Петар Шкундрић, члан Социјалистичке партије Србије од њеног оснивања и генерални секретар.

– Долазио сам и када смо оснивали Социјалистичку партију у Врњачкој Бањи. Тада смо у једној другачијој атмосфери разговарали. Ми смо ти који можемо да отворимо пут просперитета у овој земљи, па и у Врњачкој Бањи јер ове друге политичке опције то не нуде. Ту је кључна разлика. Можете ви бити научни радник колико хоћете, можете поставити хипотеза колико хоћете, можете да имате изванредне резултате и мисли, али ако немате инструменте са којима можете то да понесете и поведете, ако немате људе, ако немате систем вредности, није све црно кроз историју нашу било. Па ову зграду, ово је био Општински комитет, су направили комунисти од своје чланарине. Ми смо заборавили на одређена права. Нико више не помиње право на стан, а ми смо то социјално достигнуће које је било и развојно достигнуће имали, рекао је проф. др Шкундрић.

Изабрани су делегати за 10. Конгрес СПС-а: Родољуб Џамић, Игор Пешић, Петар Бажалац, Гордана Кнежевић, Марија Радуловић, Владимир Зајић, Бранислав Ристић, Бранко Џамић, Миломир Кузмановић, Зоран Рајић, Владимир Ердоглија, Миленко Пијетловић и Андријана Драгић као садашњи члан ГО. Предлог за председника СПС је Ивица Дачић, док је за члана ГО предложен  Родољуб Џамић.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial