Skip to content

Document Header

ФЕСТИВАЛ ДЕЧИЈЕГ ФОЛКЛОРА – СПЛЕТОВИ МЛАДОСТИ

ФЕСТИВАЛ ДЕЧИЈЕГ ФОЛКЛОРА – СПЛЕТОВИ МЛАДОСТИ published on

Будућност нашег фолклора, којим се Србија представља свуда по свету, кроз наступе  културно уметничких друштава, најбоље се могла видети тог 8. јуна на врњачком Тргу културе.

Деца из многих градова Србије показала су на нестваран начин љубав према нашем фолкору и традицији, извођењем сплетова игара кроз двадесет кореографија које су представили чланови десет културно уметничких друштава.

„Разиграно пролеће“, као Фестивал дечијег фолклора, 17. пут организовао је КУД „Извор“ из Врњачке Бање, окупивши преко 400 учесника из више градова Србије. Наступали су Фолклорни ансамбл „Драинац“ из Блаца, КУД „Милан Ајваз“ Српски Крстур“, КУД „Сава Јеремић“ из Ражња, АФА „Светозар Марковић“ СКЦ из Крагујевца, КУД „Белац“ из Придворице код Бојника“, КУД „Шумадија“ из Горњег Милановца, Ансамбл „Вила“ са тамбурашким оркестром из Новог Сада, ГКУД „Железничар“ из Ћуприје, Фолклорни ансамбл „Разиграно коло“ из Пожеге и КУД „Традиција“ из Трстеника. Након свих изведених наступа, додељене су захвалнице и поклони учесницима.

С.Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial