Skip to content

Document Header

ФЕСТИВАЛ ЉУБАВИ И МЛАДОСТИ

ФЕСТИВАЛ ЉУБАВИ И МЛАДОСТИ published on

Овогодишњи Heiniken Lovefest одржан је у Врњачкој Бањи по 13. пут од 1. – 3. августа 2019. године, под слоганом „По твом укусу“.

Lovefest је настао 2007. године и од градске журке која је тог лета одржана на Мосту љубави, за само годину дана прерастао је у музички фестивал, да би данас био највећи Фестивал електронске музике у Србији. Од стране Министарства за омладину и спорт 2012. године добија признање за највећи Омладински фестивал у земљи, да би већ 2013. године био први пут номинован за најбољи европски фестивал који окупља највећа имена популарне музичке сцене, уз број посетилаца који из године у годину расте.

Овогодишњи Heiniken Lovefest одржан је у Врњачкој Бањи по 13. пут од 1. – 3. августа 2019. године, под слоганом „По твом укусу“. Како традиција налаже и ове године овај фестивал је угостио светске музичке гиганте и то на највећој бини коју је Србија икада видела. Чувени Fire Stage, ове године достигао је невероватне димензије од 65 метара ширине. Бина је била висока чак 24 метра, а поређења ради све димензије неупоредиво су веће од култног концерта  Rolling Stones-a у Београду.

За изградњу овог џиновског стејџа коришћено је чак 4.528 склопивих делова, као и 180 тона тегова, а бина је пројектована тако да издржи налет ветра и до 100 километара на сат. Читава конструкција тешка је више од 80 тона, а на њеној изградњи у сарадњи са компанијама Stage Pro и Sky Music неуморно је радило преко 100 људи пуне две недеље. Организатори нису штедели ни на техничкој продукцији, те је Fire Stage свој потпуни сценографски облик добио помоћу више од 250 уређаја за расвету, као и преко 170 квадрата лед екрана.

Током три дана на свим музичким бинама наступили су бројни домаћи извођачи, а међу њима су Бајага и Инструктори, Дубиоза колектив, С.А.Р.С, Сенидах, Сара Јо, и врњачки бенд Момци из Бразила.

Централни наступи највећих звезда из света електронске музике, међу којима су Richie Hawtin, Jamie Jones, The Martinez Brothers, Seth Troxler, Joseph Capriati, Marco Carola, направили су праву револуцију и квалитативни корак напред у односу на прошле године.

Фестивал љубави је  тако још једном оправдао титулу најбољег регионалног фестивала. Осим по одличном „лајнапу“  Lovefest се од других догађаја у региону издваја специфичним концептом и јединственом сценографијом, која увек додатно одаје утисак да сте на магичном месту далеко од стварности.

Централна, најватренија и највећа бина фестивала  „Coke fire stage“спојила је љубитеље тврдог техно звука и „хаус“ музике. Осим по познатим интернационалним звездама бина је позната и по посебној сценографији и естетици.

За све оне који воле Underground музику, „Ultra energy stage“ је клуб на отвореном. Место за велике љубитеље винила, јединственог звука и праве обожаватеље истанчаних мелодија. Уз чувена интернационална имена, „Ultra energy stage“ промовише младе и талентоване ди џејеве који са собом увек носе нову енергију клабинга.

Бина која спаја љубитеље тврђег звука,  „Jack live stage“је бина Фестивала љубави која се вратила на велика врата после године паузе, и донела  најпознатија имена из региона и земље. Место где ништа друго није важно осим уживања уз чашу омиљеног пића и извођача попут Бајаге и Инструктора, Дубиозе колектива,  Сенидах-е, Саре Јо, Бојане Вунтуришевић и других.

Дневне журке одржавале су се сваког дана од поднева до 18 часова на воденој бини „VodaVoda H2O Stage“, постављеној на врњачком олимпијском базену. Наступали су најпознатији ди џејеви из Србије и Европе,

Јединствено музичко искуство и интимна атмосфера за најстраственије клабере, креирани су за само 99 особа  на „Smirnoff 99 Stage“, бини, све три вечери са посебним концептом.

Већ прва фестивалска ноћ показала је да ће ово бити Lovefest за памћење. Премијерно вече тринаестог издања Ловефеста обележио је Richie Hawtin, који је имао невероватан двосатни сет на „Coke fire stage“. Бањско Језеро било је пуно чак пре поноћи, а одлична музика, лепо време и незапамћена посећеност учинили су да Lovefest још једном покаже зашто је то једини прави Фестивал љубави у региону.

Прво Lovefest јутрo дочекано је на две бине и то уз два музичка гиганта. На „Fire stage“ Richie Hawtin је још једном показао зашто је један од најбољих, док је „Energy stage“ угостио Seth Troxlera у специјалном музичком издању. Насмејана лица људи говоре више од речи, а ове године програм трајao чак до 10 часова ујутру. Нови парти серијал „Energy day“ почeo je већ у 14 часова  док је „VodaVoda H2O Stage“  била отворена од поднева.

Да је емоција преовладала и на Live бини најбољи је доказ наступ  Бајаге и Инструктора, који су испред најватренијих фанова свирали готово сат времена дуже од предвиђеног. Ванвременски хитови су изгледа опили и публику и бенд да су сви заборавили на време и сатнице.

Друге вечери „Fire stage“ бина је „горела“ уз извођаче међу којима су Guy Gerber, Benny Rodrigues  и легендарни Jamie Jones,  који је затворио други дан спектакуларним тросатним сетом. На Live бини посетиоце чекали Сенидах, Сара Јо, Surreal, Fox, Elon, Hazze и одлично хип-хоп вече. Звезде највећих Underground клубова K-Hand, DJ Fett Burger i Jonny Rock наступали су на „Energy Stage“ бини.

Тринаесто издање Lovefesta завршено је спектакуларним B2B сетом техно легенде Marca Carole и двојца The Martinez Brothers, који су за десетине хиљада фанова музику „вртели“ чак дуже од три предвиђена сата. После Јоsepha Capriatija, коме је наступ на Lovefestu, према критикама многих један од бољих у каријери, чувена тројка стигла је на бину и направила  потпуни хаос у позитивном смислу.

С. Станојчић

С. Удовичић

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial