Skip to content

Document Header

„ФЕСТИВАЛ ВИНА И ХРАНЕ“ – ДРУГИ МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ВИНА

„ФЕСТИВАЛ ВИНА И ХРАНЕ“ – ДРУГИ МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ВИНА published on

Општина Врњачка Бања била је покровитељ Другог међународног сајма вина, одржаног у Ресторану „Истра“ у Врњачкој Бањи, 11. и 12. маја

Општина Врњачка Бања била је покровитељ Другог међународног сајма вина, одржаног у Ресторану „Истра“ у Врњачкој Бањи, 11. и 12. маја, у оквиру Фестивала вина и хране.  Неко би рекао у шали да је у вину и храни спас али je истина свакако у старој латинској сентенци „In vino veritas“, а упаривање вина и хране била је тема прве вечери Сајма. На штандовима су била изложена најквалитетнија вина домаћих винарија, између осталих винарије „Темет“из Јагодине, „Деспотика“ из Смедеревске Паланке, „Српског вина“ из Барајева, „До краја света“ из Ковиља, „Пик Опленац“из Тополе, „Рајковић“ из Александровца као и домаћина Сајмa, Винарије „Грабак“ из Врњачке Бање. Иако сајам има статус међународне манифестације, ове године није било штандова винарија из иностранства. Гости сајма били су, испред Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Весна Антић, саветница министра, заменик председника општине Иван Џатић, проф. др Марија Костић са Факултета за хотелијерство и туризам,  Јелена Чеперковић, директорка УТШ, док је модератор дводневног програма био  Владимир Јелић, водитељ РТС.

Своје презентације на сајму имали су Факултет за хотелијерство и туризам  и Угоститељско-туристичка школа на тему „Уметност услуживања“, а округле столове одржали су хотелијери, власници ресторана и други привредници.

Сајам вина обележен је доделом награда и признања, а приход од продатих улазница додељен Женском центру „Милица“ из Врњачке Бање.

С.Станојчић.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial