Skip to content

Document Header

Фестивал “Врњци” затворен светском премијером кантате норвешког композитора

Фестивал “Врњци” затворен светском премијером кантате норвешког композитора published on

Фестивал „Врњци“ затворен је концертним светским премијерним извођењем кантате „Давид и Витсавеја“ коју је компоновао Гисле Крогсет, у сарадњи са Асоцијацијом композитора Норвешке.zatvaranje festivala

Салон Замка испунила је очаравајућа атмосфера. Дивни вокали и звуци инструмената аутентично су дочарали  Давидову прељубу и кривицу за крв према Другој књизи Самуиловој. Публика је дугим аплаузима поздравила извођење фестивалског ансамбла „Врњци“ који су чинили: Тања Андријић, сопран, Горан Крнета, бас-баритон, Радмила Владетић Иванишевић, сопран, Дина Травица, алт, Вања Бисерчић, тенор-баритон, Милош Николић, кларинет, Јована Радојковић, виолончело, Миона Топалов, удараљке и Гисле Крогсет, гитара, под диригентском палицом Олге Милићевић.

Гисле Крогсет, композитор и гитариста дипломирао је на Музичкој академији Свеверне Норвешке, а постдипломски рад остварен интердисциплинарно у областима композиције, филологије и музичке теорије завршио је на Универзитету у Ослу. Наступао је на више од хиљаду концерата широм света.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial