Skip to content

Document Header

Гимназија свечано испратила матуранте

Гимназија свечано испратила матуранте published on

У Конгресној сали „Zepter hotela“, 14. јуна, свечана додела диплома матурантима врњачке Гимназије окупила је професоре, ђаке и родитеље.gimnazija

Била је то прилика да се на свечан начин, на највишем нивоу, матурантима честита успешан завршетак средњошколског образовања и пожели успешан наставак даљег школовања.

На почетку, поздрав Студентској химни коју је извео Хор школе под управом Игора Матића,  професора музичког, а потом обраћање директора Гимназије, Дојне Стодић.

– У име колектива Гимназије и у своје лично име захваљујем се свима који су дошли на свечаност доделе диплома. Обраћам вам се са жељом да будете јаки у свим животним ситуацијама. Уживајте у лепоти и снази своје младости. Упијајте нова знања, будите бољи од нас. На путу који вас очекује од гнезда до звезда наићи ћете и на лепо и на ружно, на добро и зло, корачајте храбро напред и постаните добри људи, поручила је директорка Стодић која је некада и сама била матурант ове Гимназије.

У овој генерацији дванаест ученика завршило је школовање са свим петицама, то су: Бојана Пајић 4/1, Кристина Тодоровић 4/2, Моника Бутачевић, Братислав Гачевић, Даница Јанковић, Исидора Крагуљац, Милостива Младеновић, Милена Петровић, Анастазија Радосављевић, Марија Срејић (сви из 4/3), Љиљана Јанковић и Милош Ћурчић 4/4. Проглашени су и најбољи: за област друштвене групе предмета ученица Милостива Младеновић; за област природне групе предмета ученик Братислав Гачевић и ђак генерације ученица Исидора Крагуљац.

Честитке за остварене четворогодишње образовно-васпитне резултате треба упутити и разредним старешинама – Слађани Опачић, професорки француског језика, Горици Кончар, професорки биологије, Биљани Марковић Гочанин, професорки хемије и Мари Стевановић професорки математике.

У уметничком делу програма, поред хора учествовали су: Милостива Младеновић која је читала свој литерарни састав, Невена Јаћимовић која је интерпретирала песму „Чувам те“ Александре Радовић, Анита Предолац говорила је „Зашто не волим да идем у школу“, Даница Карамарковић говорила је стихове „Ако можеш“. Музичке наступе имали су Милан, Анђела, Милица, Теодор,Михајло и Гала.

 

М.В.

 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial