Skip to content

Document Header

ГИМНАЗИЈАЛЦИ ЗАСАДИЛИ ПЛАТАН

ГИМНАЗИЈАЛЦИ ЗАСАДИЛИ ПЛАТАН published on

Ученици I -1 Гимназије Врњачка Бања, школске године 2015/2016, учествовали су у акцији  донације садница за паркове.gimnazijalci vrnjacka banja

Ученици I -1 Гимназије Врњачка Бања, школске године 2015/2016, учествовали су у акцији  донације садница за паркове Врњачке Бање коју је 2013. године покренуло Јавно предузеће за газдовање заштитним шумама „Борјак“. Ученици су  са одељенским старешином, Драгославом Ђуровићем купили и засадили своје дрво генерације (Platanus acerifolia).

Лазар Премовић, Матија Чеперковић, Стефан Грујић, Ненад Илић, Лазар Јанковић, Матија Вилимоновић, Кристијан Црноглавац, Ана Костић, Бојана Петричковић, Тамара Француз, Ивона Стефановић, Биљана Протић, Теодора Марић, Јована Ђурђевић, Ивона Петровић, Миљана Радојевић, Марија Сарамандић, Марина Михајловић, Анђела Драгојевић, Сара Мијајловић и Андрија Луковац биће у прилици да својој деци и унуцима, једног дана, покажу платан који су засадили као гимназијалци и да се присете ђачког доба и младости.

М.Ст.Ј. 

РЕКОРДНА ПОСЕТА ЗА НОВОГОДИШЊЕ ПРАЗНИКЕ

Празнични јануар 2020. године, најављен је последњих дана претходне, када су Туристичка организација, врњачки хотелијери и локална самоуправа организовали читав низ манифестација уз претходну декорацију улица, постављање новогодишње расвете, јелки и других новогодишњих украса.

На Тргу културе постављени су промотивни штандови врњачких хотела, у шаторима, а прва три дана јануара, врњачки бендови и музичари су забављали госте и мештане, празничном свирком од поднева. Последњег дана у години по Јулијанском календару, а 13. јануара по Грегоријанском, традиционално, код ресторана „Истра“, мештани и гости Врњачке Бање, јели су рибљу чорбу и пили грејану ракију али нису плаћали јер су, као и  предходних година, бесплатно све припремали чланови Риболовачког друштва „Моравац“ уз помоћ Туристичке организације и Општине Врњачка Бања.

Врњачка „новогодишња бајка“,  трајала је до 14. јануара, а празнично је окончана на платоу код „Врапца“,  концертима „младе звезде у успону“, Стефана Живојиновића и фолк диве Драгане Мирковић, који су привукли огроман број мештана, гостију и посетилаца из региона и околних градова.

. На концерту је према званичним проценама било око пет хиљада посетилаца. Тешко је било наћи место за паркирање али је Врњачка Бања сијала у пуном сјају својих реновираних и нових хотела, главног шеталишта, улица и фонтана, што је најбољи наговештај успешне године. Те вечери, у пејзажима у магли“, доминирао је храм Пресвете Богородице „Живоносни источник“. Јануар 2020. године, остаће упамћен са посетом за новогодишње празнике од преко 15 хиљада гостију  у Врњачкој Бањи.

С. Станојчић

Please follow and like us:
error20

Please follow and like us:
error20

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial