Skip to content

Document Header

Годишња конференција Националне службе за запошљавање

Годишња конференција Националне службе за запошљавање published on

Национална служба за запошљавање из Краљева одржала је редовну годишњу конференцију за новинаре у Великој сали СО Врњачка Бања 25. децембра на којој су  представљени резултати рада и сарадња са партнерима на локалном тржишту рада.nsz

Конференцији су присуствовали представници локалне самоуправе, Центра за социјални рад, Канцеларије за младе, Савез самосталних синдиката, Удружења особа са инвалидитетом, Удружење Рома, представници школа Врњачке Бање.

Циљ овог традиционалног окупљања је представљање резултата рада уз осврт на 2017. годину када је реч о запошљавању, као и разматрању могућности да се унапреде и сарадња и резултати.

У име Општине Врњачка Бања присутнима се обратио Иван Џатић, заменик председника Општине.

– Ово је постала традиција да  на крају године одржимо састанак и сведемо рачуне да видимо шта смо радили у текућој години и  планове за наредну годину. Што се тиче локалне самоуправе Врњачка Бања,  у 2017. години спроводили смо  програме  који су за последицу требали да имају смањење стопе незапослености у општини Врњачка Бања, и мислим да смо у томе  и успели. Можда и најбитнији показатељ  је тај да је 2012. године број незапослених  лица у Врњачкој Бањи био је 3567 , а на данашњи дан је 3183 лица. Око 450 особа је запослено,  што значи да су мере које су предузете  дале  резултате.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial