Skip to content

Document Header

ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУД „СВЕТИ САВА“ ИЗ ГРАЧАЦА

ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУД „СВЕТИ САВА“ ИЗ ГРАЧАЦА published on

Поводом осам година постојања и успешног рада, КУД “Свети Сава” из Грачаца, у суботу 1. фебруара 2020. године, одржало је осми годишњи концерт у сали Основне школе “Бранко Радичевић”, у Грачацу. 

Културно-уметничко друштво “Свети Сава” из Грачаца, основано је 1957. године. Нажалост, у једном тренутку доживело је злу судбину, дa је морало прекинути са својим радом. Велика жеља и енергија ранијих чланова, довела је до тога да се 2012. године поново формира КУД “Свети Сава”. Ветерани су у своје редове увели нове чланове, тако да данас ово култуно-уметничко друштво има 4 групе, односно ансамбла: Први ансамбл, ансамбл ветерана, као и млађи извођачки и старији извођачки ансамбл. 
На сада већ традиционалном концерту, поред домаћина, КУД-а “Свети Сава” из Грачаца, кроз игру су се представили и: КУД “Свети Сава” из Трстеника, КУД “Медвеђа” из Медвеђе, КУД “Јелек” из Подунаваца, КУД “Абрашевић” из Врњачке Бање и КУД “Бане Миленковић” из Новог Села.
У име општине Врњачка Бања, присутне је поздравио Иван Џатић, заменик председника општине. 

“Драго ми је да су концерти КУД “Свети Сава” постали традиција. Ви сте прави пример чувања српске традиције, културног наслеђа и идентитета у правом смислу речи и на прави начин. Овде у Грачацу, имате цркву која је старија од Жиче. Када су верски празници у питању, окупљате се у великом броју. Велику захвалност дугујемо и оцу Милану, човеку пријатног осмеха, топлих речи, који је увек ту да исте пружи свакоме коме су оне неопходне. Посебно бих похвалио Ивана и Слађану Станковић, која је председнца КУД “Свети Сава”. Када год су ми се обратили, никада ништа нису тражили за себе, већ за друштво. И онда када је тешко нађу последњи атом снаге да наставе. А, ми као локална самоуправа се трудимо да им помогнемо. То само радили до сада, а исто ћемо радити и у наредном периоду”, истакао је Иван Џатић.
У народним играма из свих крајева Србије, поред више стотина присутних мештана, осим заменика председника општине Врњачка Бања, Ивана Џатића, уживали су и Саша Грковић, члан Општинског већа, Весна Малићанин, директорка Дома здравља “Др Никола Џамић”, Драгана Хаџи-Ристић, директорка Предшколске установе “Радост”, као и директори Основне школе “Бранко Радичевић” Срећко Ваљар и Основне школе “Младост” Игор Дрманац. 

С. Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial